Χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας για το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

Η εναρκτήρια συναυλία έχει προγραμματιστεί στο ιστορικό κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» για τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 20.30, στη διάρκεια της οποίας θα ακουστούν άριες από γνωστές όπερες από τους καλλιτέχνες Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Χάρη Ανδριανό (βαρύτονος) και Δημήτρη Γιάκα (πιάνο).

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την περάτωση της μελέτης αποκατάστασης του Βουτυροκομείου του Τατοΐου, που είναι ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα αισθητικά κτίρια στην καρδιά του κτήματος, η οποία ολοκληρώνεται φέτος σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων

Αττικής και το Υπουργείο Πολιτισμού. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, θα υποβληθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και το κτίριο θα πάρει τον δρόμο της αποκατάστασης. Θα ακολουθήσουν οι μελέτες για την ιστορική Οικία Στουρμ, τις εργατοκατοικίες και το Υπασπιστήριο.

Στόχος του Συλλόγου είναι κάθε χρόνο να ολοκληρώνει μια μελέτη και να την παραδίδει στο υπουργείο Πολιτισμού, γι' αυτό τον λόγο διοργανώνει εκδηλώσεις fundraising ώστε να συγκεντρώνονται έσοδα για το Ταμείο Μελετών Αποκατάστασης. Όσοι συνδράμουν οικονομικά τον Σύλλογο με την μορφή δωρεάς ή χορηγίας θα τιμηθούν από τον Σύλλογο και η συνεισφορά τους θα τύχει ειδικής μνείας σε ειδικό σημείο του πρώην Βασιλικού Κτήματος σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές (επικοινωνία στο info@tatoi.org και στο τηλέφωνο 6975.947248).

Πηγή: AMΠE

Keywords
Τυχαία Θέματα