Μπροστά ο Σαμαράς και στην τηλεοπτική καμπάνια της Ν.Δ.

Χωρίς «γκρίζο» τηλεοπτικό μήνυμα μπαίνει στην επικοινωνιακή μάχη των εκλογών η ΝΔ καθώς οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν ότι τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ που θα αρχίσουν να μεταδίδονται την προσεχή εβδομάδα έχουν θετικό μήνυμα με έμφαση στο σύνθημα «Νέα Ελλάδα» και στην επόμενη ημέρα από το τέλος του μνημονίου.

«Εμείς δεν θέλουμε πόλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ

την επιδιώκει» σημείωνε στο real.gr ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά με την επισήμανση ότι τα τηλεοπτικά μηνύματα της ΝΔ θα έχουν προβολή στο μέλλον και στην επόμενη ημέρα για την Ελλάδα έπειτα από το τέλος του μνημονίου και την κατεύθυνση την οποία θα πρέπει να αποκτήσει η χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο κύμα των τηλεοπτικών μηνυμάτων της ΝΔ «επενδύει» στις φράσεις «σταθερότητα» και «αξιοπιστία» χωρίς να υπάρχει παρουσία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, θα μπει στην προεκλογική μάχη τις δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές προκειμένου να τονίσει τη στόχευση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα σε ένα σταθερό περιβάλλον μακριά από περιπέτειες που κατά τη ΝΔ «γεννά» η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιφατικές δηλώσεις περί νομίσματος ή ακόμη και δημοψηφίσματος.

Τα επιτελεία σε Λ. Συγγρού και Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη επεξεργαστεί και τις λεγόμενες «αρνητικές διαφημίσεις» που όπως όλες οι ενδείξεις δείχνουν θα χρησιμοποιηθούν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τραβήξει τα δικά του «χαρτιά» για την κυβερνητική πολιτική πλησιάζοντας προς τις ευρωεκλογές.

«Όπλα» θα είναι οι δηλώσεις για το ευρώ και τη δραχμή, οι έμμεσες ή άμεσες αναφορές για δημοψήφισμα και οι αμφίσημες τοποθετήσεις περί παύσης πληρωμών ακόμη και συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους φτάσει σε αδιέξοδο. Αυτό που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί είναι το εάν στην προεκλογική «μάχη» θα αξιοποιηθούν θέματα που αφορούν το μειονοτικό και τις κατά καιρούς θέσεις που έχουν εκφράσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα.

Πλάνο περιοδειών

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις για το πλάνο των περιοδειών του Πρωθυπουργού ο οποίος θα βγει στην περιφέρεια από το επόμενο Σαββατοκύριακο με επισκέψεις σε περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν δημοσκοπικά ελλείμματα για τη ΝΔ. Ο χρόνος άλλωστε, όπως εκτιμούν στη ΝΔ, μέχρι τις ευρωεκλογές είναι ακόμη μακρύς και ως εκ τούτου κομματικά στελέχη που μετέχουν στον προεκλογικό σχεδιασμό, θεωρούν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσει από τόσο νωρίς την προεκλογική εκστρατεία ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Από την επόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ θα εντείνει την καθημερινή δραστηριότητά του με στοχευμένες επισκέψεις και παρεμβάσεις εντός του Λεκανοπεδίου με κορωνίδα την παρουσίαση των προτάσεων για την αναθεώρηση του συντάγματος την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής - απόφαση που ωστόσο έχει προκαλέσει γκρίνιες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για το χρόνο και τον τρόπο που αποφάσισε ο κ. Σαμαράς να ανοίξει το κορυφαίο θέμα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα