Οριακά μπροστά με 0,9 μονάδες η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση!

Σταθερότητα όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τη Νέα ∆ηµοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τον Νοέµβριο σε σχέση µε τον Οκτώβριο το µηνιαίο πολιτικό βαρόµετρο της Metrisi για την εφηµερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Αν και µειώνεται η «ψαλίδα» της διαφοράς µεταξύ των δύο κοµµάτων, η Νέα ∆ηµοκρατία συνεχίζει να προηγείται σταθερά του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Οσον αφορά τα υπόλοιπα κόµµατα,

η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει ελαφρά άνοδο, ενώ πτωτική είναι πορεία για το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, και κάτω από το όριο του 3% καταγράφεται η εκλογική επιρροή της ∆ΗΜ.ΑΡ.

Εκεί που για πρώτη φορά διαπιστώνεται µια µεγάλη ανατροπή έπειτα από πολλούς µήνες σταθερότητας είναι στο ερώτηµα για την εξάντληση της τετραετίας. Συγκεκριµένα, το 53,4% (41,9% τον Οκτώβριο) υποστηρίζει ότι η δικοµµατική κυβέρνηση δεν πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, έναντι του 39,2% (49,5% τον Οκτώβριο) που υποστηρίζει το αντίθετο. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο µεγάλο «καµπανάκι» που χτυπά προς το σύνολο της κυβέρνησης.

Μικρή διαφοροποίηση έχουµε, σε σχέση µε την προηγούµενη έρευνα, όσον αφορά την παράσταση νίκης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ περνά οριακά µπροστά στο ερώτηµα ποιος θα κερδίσει τις επόµενες εκλογές. Γεγονός που οφείλεται όχι στην αύξηση των ποσοστών του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αλλά στη µεγάλη µείωση αυτών της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα