Μπήκε στο ορυχείο για να πεθάνει αγκαλιά με το γιο του!

Απέραντη θλίψη και οργή προκαλεί η ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στις 13 Μαΐου σε ορυχείο στη Σόμα της Τουρκίας.

284 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι τραυματίες είναι 122, 363 κατάφεραν να γλιτώσουν, ενώ 18 εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Ωστόσο, στο φώς της δημοσιότητας βγήκε μια ιστορία που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε: Ένας πατέρας κατέβηκε στο ορυχείο για να πεθάνει αγκαλιά με τον γιο του!

Ο 43χρονος Huseyin Avkas αν και είχε συνταξιοδοτηθεί

από το ανθρακωρυχείο της Σόμα συνέχιζε να δουλεύει. Ο 19χρονος γιος του Ferhat αλλά και ο μεγαλύτερος Fatih ακολούθησαν το επάγγελμα του πατέρα τους και δούλευαν και αυτοί στο ορυχείο.

Όμως την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος ο Huseyin και ο Ferhat έφυγαν από το σπίτι μαζί, εκτός από τον πρωτότοκο Fatih, ο οποίος ήταν άρρωστος.

Στο Σόμα, ο Huseyin Avkas ήταν ο «αρχηγός» μιας ομάδας 60 αντρών, κυρίως νέων, οι οποίοι μόλις είχαν πιάσει δουλειά εκεί. Κάποια στιγμή ο Huseyin απομακρύνθηκε από την ομάδα του για να πάρει ένα τηλέφωνο, ενώ ο γιος του και οι άντρες του ήταν εκατοντάδες μέτρα κάτω από το έδαφος.

Τότε δυστυχώς συνέβη το μοιραίο. Ο Huseyin αμέσως κατάλαβε ότι συνέβη κάτι πολύ σοβαρό, παρόλα αυτά προς έκπληξη όλων και ενώ όλοι έβγαιναν σιγά σιγά από την επιφάνεια αυτός άρχισε να κατεβαίνει πίσω στο ορυχείο.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη μετά. Κανείς δεν ξέρει ποιες ήταν οι τελευταίες τους κουβέντες. Ο Huseyin όμως κατάφερε να βρει το γιο του και να τον αγκαλιάσει για τελευταία φορά. Αυτόπτης μάρτυρας ένας διασώστης που τους βρήκε αγκαλιά νεκρούς.

Την ίδια ώρα η εταιρεία Soma Holding, η οποία διαχειρίζεται το ορυχείο στη δυτική Τουρκία που βύθισε στο πένθος τη χώρα, αρνείται ότι από αμέλεια της διοίκησης προκλήθηκε το τραγικό δυστύχημα.

«Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της εταιρείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η διοίκησή της εταιρείας που διαχειρίζεται το ορυχείο προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μέχρι τώρα στάση της.

Οι επικεφαλής της εταιρείας υπογράμμισαν σε εκτενείς αναφορές τους τον «τεράστιο πόνο», όπως είπαν, που έχει προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα.

«Γνώριζα προσωπικά σχεδόν τον καθένα που σκοτώθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο Ραμαζάν Ντογρού, ένας από τα μέλη της διοίκησης.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι την ώρα της ανεξήγητης έκρηξης και της επακόλουθης πυρκαγιάς στο ορυχείο βρίσκονταν 787 εργαζόμενοι. «Δεν ξέρουμε τα αίτια, αλλά δεν υπάρχει αμέλεια».

«Δεν υπάρχει αμέλεια από την πλευρά μας σχετικά με το περιστατικό» είπε ο Ακίν Τσελίκ, υπεύθυνος για τη λειτουργία του ορυχείου. «Δεν ξέρουμε ακόμη τι προκάλεσε το δυστύχημα» είπε.

«Πρόκειται για ένα απίστευτο δυστύχημα σε ένα μέρος όπου υπήρξαν ελάχιστα ατυχήματα τα τελευταία 30 χρόνια» είπε ο πρόεδρος της εταιρείας Αλπ Γκιουρκάν.

Ένα ορυχείο «με ανθρακωρύχους του υψίστου επιπέδου, που κατά γενική ομολογία ήταν πιο αξιόπιστο και καλύτερα οργανωμένο», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα