Αβραμόπουλος: Πρέπει να βρεθεί λύση για τους Σύριους πρόσφυγες

Ως μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας χαρακτήρισε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη Γενεύη, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Διάσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την επανεγκατάσταση Σύριων προσφύγων.

«Η σύγκρουση στη Συρία αποτελεί μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην εποχή

μας και η παροχή βιώσιμων λύσεων για τους Σύριους πρόσφυγες είναι κοινό καθήκον της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό της» τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΕ παραμένει στην πρώτη γραμμή αυτών των ανθρωπιστικών προσπαθειών, αναφέροντας ότι περισσότεροι από 34.000 πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί στα κράτη-μέλη της, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη χρηματοδοτική στήριξη σε δραστηριότητες επανεγκαταστάσεως.

Η ένταξη των προσφύγων, συμφώνως με τον Έλληνα Επίτροπο, αποτελεί μία κρίσιμη πτυχή κάθε ολοκληρωμένης προσεγγίσεως για την επανεγκατάστασή τους, καθώς τους εξασφαλίζει ότι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή και να συνεισφέρουν στις κοινωνίες των κρατών που θα τους υποδεχθούν.

Από την πλευρά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες απηύθυνε έκκληση προς τα κράτη προκειμένου να δεσμευθούν στην παροχή επανεγκαταστάσεως και άλλων μορφών στηρίξεως των προσφύγων από τη Συρία το 2015 και το 2016.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάρις Μουτσινάς: "Δεν ψηφίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

"Οι βουλευτές μου δε θα ψηφίσουν Δήμα" λέει ο Κουβέλης

Ο Στουρνάρας δεν θέλει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ

Το σκίτσο του Χαντζόπουλου στα ΝΕΑ που τα "σπάει"!

Τα ραντεβού του Σταύρου Δήμα με βουλευτές!

Υπό προϋποθέσεις θα ψηφίσει για Πρόεδρο ο Τατσόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα