Πάρις Μουτσινάς: "Δεν ψηφίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

Δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM .

Ο κ. Μουτσινάς μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου είπε πως παρότι ο κ. Δήμας έχει τη διαδρομή του και τον τιμούμε, δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία πέραν του διακοσμητικού. Από την άλλη, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για έλλειψη βιώσιμου σχεδίου,

καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος από πολλές καταστάσεις.

Οι δηλώσεις του:

Από την αρχή έλεγα ότι δεν θα νομιμοποιήσω ποτέ την καταστροφική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, με την ψήφο μου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, επειδή είμαι ένα υπεύθυνο άτομο, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές είχαμε αρχίσει να προωθούμε ένα σενάριο, το οποίο το είπαμε πολλές φορές και στη Βουλή και παρανοήθηκε: την εθνική συνεννόηση χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο, επιμερίζοντας το πολιτικό κόστος που είναι ιδιαίτερα επαχθές από την πλευρά όσων είναι στην εξουσία και να μπορέσουν έτσι να προωθήσουν κάποια πράγματα και να λύσουν παθογένειες του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας. Σας εξήγησα και το καταλαβαίνετε (γιατί δεν ψηφίζω για Πρόεδρο). Μήπως θα αντιδράσει, και να εκλεγεί; Άρα, σημασία δεν έχει το πρόσωπο, αλλά ο θεσμός. Αν ήταν ένας θεσμός που πραγματικά μπορούσε να ασκήσει εξουσία και ρόλο, θα μπορούσα να πω ότι θα το κοιτάξω. Αλλά δυστυχώς, παρότι ο κ. Δήμας είναι αυτός που είναι και έχει τη διαδρομή του και τον τιμούμε και συμφωνούμε σ’ αυτό, δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία πέραν του διακοσμητικού, εθνοεδαφικού ρόλου που έχει. Αυτή τη στιγμή, ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος. Το κατανοώ. Γιατί; Γιατί η χώρα δεν έχει σχέδιο και επειδή προέρχεται από ένα κόμμα του 4% και έφτασε εδώ που έφτασε, προσπαθεί να κατανοήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δεν έχει ακόμη ένα βιώσιμο σχέδιο που μπορεί να με πείσει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συγκυρίες που έχουμε μπροστά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Οι βουλευτές μου δε θα ψηφίσουν Δήμα" λέει ο Κουβέλης

Ο Στουρνάρας δεν θέλει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ

Το σκίτσο του Χαντζόπουλου στα ΝΕΑ που τα "σπάει"!

Τα ραντεβού του Σταύρου Δήμα με βουλευτές!

Υπό προϋποθέσεις θα ψηφίσει για Πρόεδρο ο Τατσόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα