Αστυνομικοί στην Τουρκία: "Χτύπα, χτύπα στα μάτια..."

Δάκρυσε χτες ολόκληρη η Τουρκία στον αποχαιρετισμό του 16χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Ίσως όχι και όλη. Υπήρξαν και αυτού που ανήκουν στους ευνοούμενους – οπαδούς του καθεστώς Ερντογάν , οι οποίο ενώθηκαν με την Αστυνομία της γειτονικής χώρας και κυνηγούσαν τους συμπολίτες τους με καδρόνια για να τους μην υπάρξουν έντονοι αποχαιρετισμοί στο 16χρονο αγοράκι που δεν θα το ξανασφίξει η μάνα του στην αγκαλιά της ...

Παρά την τραγική αυτή εξέλιξη με την απώλεια ενός μικρού αγοριού εξαιτίας της κρατικής βίας του Ερντογάν οι Αστυνομικοί συνεχίζουν

να βαρούν στο «ψαχνό» Αποκαλύφθηκαν συνομιλίες αστυνομικών οι οποίοι κάνοντας επίθεση στους πολίτες που διαδήλωναν για τον Μπερκίν Ελβάν στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, ακούγονται να λένε μεταξύ τους «Χτύπα, χτύπα στα μάτια...»

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, την ώρα που ο αστυνομικός ρίχνει το δακρυγόνο με το όπλο του και ενώ οι διαδηλώσεις γίνονται την μέρα που ο Μπερκίν Ελβάν πέθανε από δακρυγόνο που τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι, ακούγεται κάποιος προφανώς ανώτερος να φωνάζει στον υφιστάμενο αστυνομικό «Χτύπα, χτύπα στα μάτια…»

Η αστυνομία στην διαδήλωση που οργανώθηκε στο ODTÜ για τον Μπερκίν Ελβάν φάνηκε να χρησιμοποιεί πάλι το θανατηφόρο όπλο FN-303 από το οποίο βγαίνουν κάψουλες «βισμούθιου» και το οποίο είχε εμφανιστεί στις πρώτες μέρες των γεγονότων του πάρκου Γκεζί. Οι κάψουλες αυτές είναι γενικά απαγορευμένες.

Σε ορισμένα σημερινά πρωτοσέλιδα τουρκικών ελεύθερων εφημερίδων είναι έντονη η θλίψη αλλά και η οργή για τον άδικο χαμό του Ελβάν λόγω της κρατικής βίας.

Όπως αυτό της εφημερίδας Μπιργκιούν.





Keywords
Τυχαία Θέματα