Άγρια κόντρα Μητσοτάκη-Συριζαίων για απολύσεις

Αποστομωτικές απαντήσεις στους Συριζαίους μοίρασε πρωί πρωί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων. Ακούγοντας τον Αλέξη Μητρόπουλο να υποστηρίζει ότι η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Μελετών θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί προσβολή στη μνήμη του Γέρου του Μωριά και ότι έτσι κινδυνεύει να χαθεί η μνήμη του ο κ.Μητσοτάκης αντέδρασε έντονα λέγοντας: "Είναι δυνατόν να λέτε

ότι κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη επειδή θα καταργήσουμε ένα ίδρυμα που δεν λειτούργησε ποτέ και ήταν απλώς ίδρυμα σφραγίδα; Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά. Αν είναι έτσι να φτιάξουμε ένα ίδρυμα και για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, για τον Κανάρη και για τον Παπαφλέσσα" είπε ο Υπουργός. Η ένταση ωστόσο συνεχίστηκε με αφορμή τροπολογία βουλευτών Δωδεκανήσου, η οποία υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσαν να νομιμοποιηθούν προσλήψεις οι οποίες έχουν μπλοκαριστεί από την Δικαιοσύνη ως προβληματικές. "Καταλαβαίνω τους βουλευτές της Ρόδου, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με το πρόβλημα αλλά είναι δυνατόν να υποστηρίζετε εσείς κ. Μητρόπουλε αυτη την τροπολογία. Δηλαδή ζητάτε από τη Βουλή να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης;" κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως γνωστοποίησε ότι θα κάνει αποδεκτή βουλευτική τροπολογία με την οποία έγκυες και λεχώνες θα εξαιρούνται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα