Αποκεφάλισαν τον Βρετανό Άλαν Χένινγκ οι τζιχαντιστές

Έναν ακόμα Βρετανό υπήκοο αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όπως δείχνει βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Πρόκειται για τον 47χρονο Άλαν Χένινγκ, ο οποίος επέβαινε σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε ένα νοσοκομείο στη βορειοδυτική Συρία πέρυσι το Δεκέμβριο όταν ένοπλοι την σταμάτησαν και τον απήγαγαν.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 11 δευτερολέπτων έχει τίτλο «Ακόμη ένα μήνυμα στην Αμερική και τους συμμάχους της».

Στο video ο Χένινγκ αναφέρει:

"Εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής". Τον λόγο παίρνει στη συνέχεια ο μασκοφόρος: "Το αίμα του Ντέιβιντ Χέινς (σ.σ. του πρώτου βρετανού ομήρου που εκτελέστηκε) είναι στα χέρια σου. Ο Άλαν Χένινγκ θα σφαγιστεί επίσης αλλά το αίμα του είναι στα χέρια του βρετανικού κοινοβούλιου" ενώ στο τέλος του video εμφανίζεται ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά έναν Αμερικανό πολίτη, τον Πίτερ Έντουαρτ Κάσινγκ και να απειλεί πως αυτός θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

Ο Χένινγκ είναι ο δεύτερος Βρετανός που εκτελείται από τους τζιχαντιστές. Ο πρώτος ήταν ο 44χρονος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Χέινς, που απήχθη στη Συρία το Μάρτιο του 2013. Με τον σημερινό αποκεφαλισμό οι Δυτικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους κατ΄ αυτόν τον τρόπο από το Ισλαμικό Κράτος ανέρχονται στους τέσσερις. Είχε προηγηθεί ο βίαιος θάνατος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, που είχαν επίσης απαχθεί στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα