Από τη Βουλή στην έδρα η Διονυσία Αυγερινοπούλου

Νέα καριέρα στα πανεπιστημιακά έδρανα ξεκίνησε η Διονυσία Αυγερινοπούλου μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αφού για λίγες ψήφους δεν βρέθηκε στη Βουλή για τρίτη συνεχόμενη φορά από το 2009. Όπως έγραψε το SECRET, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η πρώτη της κίνηση αμέσως μετά

τις εκλογές ήταν να δημοσιεύσει τη διδακτορική διατριβή της, κάτι που, όπως αναφέρει η ίδια στο «S», είχε παραμελήσει λόγω της θητείας της στη Βουλή. Παράλληλα, αποδέχθηκε πρόταση από τριτοβάθμια ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αθήνα για να διδάξει στο αντικείμενο του διδακτορικού της, που είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο Περιβάλλοντος. «Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω και δεν σκοπεύω να αφήσω», αναφέρει η ίδια στο «S», ενώ από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα ανέβει βορειότερα, για να διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια στη Νομική Κομοτηνής.

Το αντικείμενο διδασκαλίας της θα είναι τόσο το Διεθνές Δίκαιο όσο και το Δίκαιο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο τομέας του περιβάλλοντος αποτελεί ένα από τα κυριότερα ενδιαφέροντά της, αφού ως βουλευτής είχε πραγματοποιήσει πολλές παρεμβάσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως κάνει και σήμερα. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, βρέθηκε στη Γερμανία για να μιλήσει ως προσκεκλημένη σε ένα συνέδριο με θέμα το περιβάλλον. Οι επαφές της Δ. Αυγερινοπούλου με το εξωτερικό δεν περιορίζονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά επεκτείνονται και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού τα ιδρύματα στα οποία διδάσκει είναι παραρτήματα αμερικανικών πανεπιστημίων, στα οποία είχε πραγματοποιήσει και τις διδακτορικές σπουδές της.
«Σε κάθε μου παρουσία στο εξωτερικό προσπαθώ να προωθώ τα ελληνικά συμφέροντα», λέει η ίδια για τη δραστηριότητά της ως ομιλήτριας στο εξωτερικό. Παράλληλα με την παρουσία της στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας, η Δ. Αυγερινοπούλου σχεδιάζει τη δραστηριοποίησή της και στον χώρο της μάχιμης δικηγορίας. Για τον λόγο αυτό, μέσα στους επόμενους μήνες ανοίγει το δικηγορικό της γραφείο στον Πύργο, ενώ λειτουργεί και το γραφείο της στην Αθήνα.
Η ενασχόλησή της με τη δικηγορία «δεν είναι χόμπι», όπως αναφέρει η ίδια, αλλά η μοναδική πηγή βιοπορισμού της για τη «μετά Βουλή» εποχή, αφού δεν έχει την πολυτέλεια να μην εργάζεται, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Η στροφή της βέβαια στην πανεπιστημιακή διδασκαλία δεν σηματοδοτεί και το τέλος της ενασχόλησής με την πολιτική, αφού οι σταυροί που τη χωρίζουν από τον μοναδικό βουλευτή του νομού, Κώστα Τζαβάρα, είναι λίγοι. «Παραμένω παρούσα στον Νομό Ηλείας», λέει η πρώην βουλευτής στο «S», κάτι που επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι δεν σκοπεύει να κλείσει το πολιτικό της γραφείο στον Πύργο, καθώς θα συστεγάζεται με το δικηγορικό της γραφείο, όπου συναντά συχνά κόσμο στα διαλείμματα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα