Πέντε ζωές έσωσαν οι "αντιπαραγωγικοί" της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε πέντε περιπτώσεις αεροδιακομιδών χρειάστηκαν να επέμβουν οι… «αντιπαραγωγικοί» των Ενόπλων Δυνάμεων, σώζοντας έτσι ισάριθμες ζωές συνανθρώπων μας τις τελευταίες 30 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα. Σήμερα τα ξημερώματα, ύστερα από δύο διαδοχικά αιτήματα του ΕΚΑΒ στις 03:39 και 05:27 αντιστοίχως, πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή με ένα μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), μιας γυναίκας 72 ετών με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και μιας γυναίκας 91 ετών με αιμορραγία

ανώτερου αναπνευστικού, από το αεροδρόμιο της Νάξου στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος. Τελικώς το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 08:03, όπου έγινε η παραλαβή των ασθενών με μέριμνα του ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Αργά χθες το βράδυ και μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ προς την ΠΑ, διατέθηκε αεροσκάφος ΕΜΒ-135 EMBRAER της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (352 ΜΜΥΠ) από την 112 ΠΜ της Ελευσίνος για τη μεταφορά 12χρονης στο Αννόβερο, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Επίσης χθες αργά το απόγευμα, μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε άλλη αεροδιακομιδή από την Πάτμο στη Ρόδο με ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης-Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της ΠΑ, μιας 30χρονης επιτόκου. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στη Ρόδο στις 18:00 το απόγευμα.

Τέλος, λίγο πιο νωρίς χθες το απόγευμα, και μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ στην ΠΑ, πραγματοποιήθηκε άλλη μία αεροδιακομιδή από τη Σαντορίνη στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) της ΠΑ, μιας 9χρονης με «σκωληκοειδίτιδα». Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην 112 ΠΜ στις 15:49.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα