Απίστευτο! Χωρίς ρεύμα η ΔΟΥ Επιχειρήσεων και Μεγάλου Πλούτου!

Μια από τις μεγαλύτερες εφορίες της χώρας, το κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων και το κέντρο φορολογίας φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, από το πρωί ουσιαστικά δε λειτουργεί και δε μπορεί να κάνει συναλλαγές.

Στο κτίριο γραφείων που φιλοξενείται η ΔΟΥ και το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας έχουν μείνει πολλά γραφεία ξενοίκιαστα. Παράλληλα κατά την τακτική που ακολουθείται σε πολλά κτίρια γραφείων, ο λογαριασμός δεν πηγαίνει ξεχωριστά σε κάθε ένοικο αλλά εκδίδεται ένας ενιαίος λογαριασμός στο διαχειριστή και

στη συνέχεια γίνεται ο επιμερισμός των λογαριασμών ανά γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία φορά που πληρώθηκε ο λογαριασμός ήταν τον Ιούνιο του 2013 και έκτοτε από την πλευρά της ΔΕΗ έχουν γίνει αλλεπάλληλες επαφές και επικοινωνίες, με τελευταία την έγγραφη ενημέρωση χθες ότι επίκειται διακοπή της παροχής.

Η ΔΕΗ σημειώνει από την πλευρά της ότι είναι πρακτικά δυνατόν να διαπιστωθεί εάν η ΔΟΥ έχει πληρώσει την οφειλή ή εάν αντίθετα ο λογαριασμός έχει πληρωθεί και η ευθύνη βαρύνει το διαχειριστή. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ενοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογα περιστατικά έχουν υπάρξει και σε άλλα κτίρια που ανήκουν σε μεγάλη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ως αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, από το πρωί επικρατεί αναστάτωση στη συγκεκριμένη εφορία και οι φορολογούμενοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ εκτός της ΔΟΥ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες εταιρείες που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών γίνονται ενέργειες προκειμένου να υπάρξει γρήγορα αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του κτιρίου αλλά και σε δεύτερη φάση να τοποθετηθεί ξεχωριστή παροχή ρεύματος για τις δύο υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο και υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών (ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΠ).

Σημειώνεται ότι στις δύο υπηρεσίες εργάζονται περίπου 400 εφοριακοί, κυρίως ελεγκτές, οι οποίοι λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης έχουν από το πρωί κατεβάσει τα μολύβια και εργάζονται μόνο όσοι έχουν μπαταρία στο λαπτοπ.

Διαβάστε ακόμα:

Σχεδόν μία στις 10 επιχειρήσεις έχει φορολογικές παραβάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα