Απίστευτο άδειασμα Τσακαλώτου σε Βαρουφάκη: "Μαθαίνουμε από τα λάθη μας"

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Δεν έχει προηγούμενο το άδειασμα που επεφύλαξε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη επιβεβαιώνοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι η κυβέρνηση περιθωριοποιεί τον κ. Βαρουφάκη.

Όλα άρχισαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε με νόημα ότι σήμερα

οι αγορές πήραν τα πάνω τους μόλις έμαθαν μέσω non paper ότι ο κ. Τσίπρας άλλαξε τον κ. Βαρουφάκη με τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Θεοχαράκη με τον κ. Χουλιαράκη. «Τόσο πολύ είχαν ανάγκη οι αγορές να πιαστούν από μια φρούδα ελπίδα. Κατάλαβαν ότι ο Τσίπρας συνειδητοποίησε πως με Βαρουφάκη δεν έχει συμφωνία» είπε ο Άδωνις.

Κι ενώ όλοι θα περίμεναν πως ο παρών στη συνεδρίαση Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κάλυπτε τον κ. Βαρουφάκη έγινε το εντελώς αντίθετο. Ο κ. Τσακαλώτος έλαβε τον λόγο και επί της ουσίας άδειασε τον κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνοντας την περιθωριοποίησή του: «Όταν διαπραγματευόμαστε κάνουμε λάθη. Όποιος δεν διαπραγματεύεται δεν κάνει λάθη. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και λέμε στο λαό την αλήθεια. Κι επειδή μαθαίνουμε κάνουμε βελτιώσεις για να βελτιωθεί και να συντονιστεί καλύτερα η διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα