Χωρίς δηλώσεις έφυγε από το Μαξίμου ο Βαρουφάκης

Χωρίς δηλώσεις έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα από τη Ρίγα της Λετονίας όπου χθες διεξήχθη το έκτακτο Eurogroup.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βρέθηκε στο περιθώριο στη Ρίγα μεταξύ των ομολόγων του, συναντήθηκε με τον Αλέξη

Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις που προέκυψαν από τη συνεδρίαση του Eurogroup ενόψει της επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και ο Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Το κλίμα παραμένει κρίσιμο γι' αυτό και ο Υπουργός δεν θέλησε να κάνει κάποια παραπάνω δήλωση, όσο η συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα", είχε δηλώσει πάντως νωρίτερα το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την ίδια στιγμή, ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν μαζί με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών διέψευσαν τα σενάρια που θέλουν τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να έχουν κρυφό "plan B" για την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα