"Αντάρτικο" του ΠΑΣΟΚ στον Άδωνι!

Κάθετα διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με το υγειό-σημο των 25 ευρώ. Τη θέση αυτή, τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας το μεσημέρι στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου ο Υπουργός Υγείας προέβη σε ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ωστόσο, ο κ. Κουτσούκος παρατήρησε ότι η Ελλάδα έχει τη

θλιβερή πρωτιά σε αναλογία αξονικών – μαγνητικών τομογράφων ανά κατοίκους, σημείωσε ότι οι δαπάνες παροχής ασθένειας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκε από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2004 στα 8,3 δισ. το 2009 και αναρωτήθηκε γιατί ο Υπουργός Υγείας καταργεί το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων, που είναι το πληθυσμιακό. Μάλιστα, επικαλούμενος στοιχεία της Έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2010, ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι αξονικές τομογραφίες ανέρχονται σε 320.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 130.000. Αντιστοίχως, οι μαγνητικές τομογραφίες είναι 98.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 46.500.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, διαφώνησε και με την επιβολή των 25 ευρώ που επιχειρείται για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία, τονίζοντας ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα.

Θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως εξήγησε ο κ. Κουτσούκος, αποτελεί ένας δημόσιος φορέας α΄βάθμιας φροντίδας Υγείας ο οποίος θα ενοποιεί όλες τις υπάρχουσες δομές, με πλήρη απασχόληση των γιατρών και εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων του, ασφαλώς ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, που θα επιτρέπει τον «ανταγωνισμό» μεταξύ αγοραστή και παρόχου υπηρεσιών Υγείας.

Κ.Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα