Άγγελος Κορωνιός: "Έκανε κακές επιλογές και θέλει χρόνο ο Ολυμπιακός"

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1, το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα λάθη που έγιναν στους «ερυθρόλευκους» μίλησε ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα της Δευτέρας: «Πάντοτε τα ματς αυτά είναι ντέρμπι, αλλά ας μην κρυβόμαστε, η ΑΕΚ

δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Γνωρίζουμε, βέβαια, από πού προέρχεται η ΑΕΚ, τα προβλήματα που πέρασε τα τελευταία χρόνια και την καινούρια προσπάθεια που κάνει, με μία νέα διοίκηση…».

Για το ΟΑΚΑ ως έδρα της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα, με εξίσου μεγάλη ιστορία. Μπορεί να βρίσκεται σε μία περίοδο, κατά την οποία πραγματοποιεί νέο ξεκίνημα, αλλά θεωρώ ότι με τη χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ και την προσπάθεια που καταβάλει να μαζέψει ξανά τον κόσμο της, δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να φτάσει και πάλι σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Σίγουρα θα είχε λογική να πήγαινε η ΑΕΚ σε μία μικρότερη έδρα, όπου θα γέμιζε το γήπεδο και με τη βοήθεια του κόσμου της θα κέρδιζε ορισμένα παιχνίδια, αλλά νομίζω το συνολικό σκεπτικό των ανθρώπων της είναι σωστό».

Για τον Ολυμπιακό: «Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δείχνει μεγάλη σταθερότητα στην Ευρώπη, αλλά δείχνει αδυναμία στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα στις αναμετρήσεις του με τον Παναθηναϊκό. Την τελευταία διετία, στις μεταξύ τους κόντρες, προσωπικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε σωστά απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν «διάβασε» καλά τα παιχνίδια και δεν «χτύπησε» τις αδυναμίες του. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες λάθος επιλογές στο ρόστερ, σε ό,τι αφορά κυρίως στους ξένους παίκτες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Εννοείται ότι υπάρχει και θέμα ψυχολογίας, η οποία κατά τη γνώμη μου… δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό, κάτι που φάνηκε και απ’ τον απίθανο τρόπο που έχασε το ματς Κυπέλλου. Δεν πίστεψε ότι μπορούσε να κερδίσει κι αντί οι δέκα πόντοι της διαφοράς να γίνουν είκοσι, έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να ξαναμπεί στο παιχνίδι και τελικώς να το κερδίσει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός δε διαθέτει ρόστερ ή ότι η ομάδα του δεν είναι αντάξια του Παναθηναϊκού. Αυτά τα έχει αποδείξει στην Ευρώπη, όπου κατέκτησε δύο σερί φορές την Ευρωλίγκα. Το θέμα έναντι του Παναθηναϊκού είναι καθαρά ψυχολογικό».

Για την επιλογή Σφαιρόπουλου και τη συνέχεια της σεζόν: «Είναι ένας νέος προπονητής, ο οποίος όμως έχει αποκτήσει εμπειρίες και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι μία αξιόπιστη λύση. Πιστεύω, ωστόσο, ότι ο Ολυμπιακός περνάει μία κρίση, κατά κάποιο τρόπο, διοικητική, δίχως να γίνονται καλές επιλογές και χωρίς να λαμβάνονται αποφάσεις, που να βοηθούν την ομάδα. Στα δικά μου μάτια, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα εκτός τόπου και χρόνου! Χωρίς ηρεμία και μέχρι πρόσφατα χωρίς προπονητή. Για τον Τόμιτς εγώ είχα πει ότι, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, ήταν τη δεδομένη στιγμή η καλύτερη λύση. Το θέμα για τη διοίκηση, όμως, είναι τι στόχους θέτει και βάσει αυτών ποιες επιλογές κάνει για να τους υλοποιήσει… Το έργο του κ. Σφαιρόπουλου δεν είναι εύκολο. Είναι σημαντικό που θα έχει σύντομα ολοκληρωμένο το ρόστερ στα χέρια του, αλλά αυτή τη στιγμή ο νέος προπονητής πρέπει να προσδώσει ηρεμία στην ομάδα, να περάσει τη φιλοσοφία του και συγχρόνως να κερδίζει και τους αγώνες! Δεν είναι εύκολο… Πρέπει να δοθεί χρόνος σ’ αυτόν τον προπονητή, γι’ αυτό και όλοι πρέπει να έχουν υπομονή».

Για τον Παναθηναϊκό: «Αυτό που με εντυπωσιάζει στον Παναθηναϊκό και δεν το περίμενα απ’ τον κ. Ιβάνοβιτς –διότι γνωρίζω ότι είναι ένας πολύ σκληρός προπονητής, που τα ζητάει όλα απ’ τους παίκτες του- είναι ότι έδωσε απευθείας ευκαιρίες και στον Παππά, ο οποίος πέρσι δεν έπαιξε καθόλου, και στον Γιάνκοβιτς, που επίσης πέρσι αγωνίστηκε ελάχιστα. Αποτέλεσμα; Αυτά τα δύο παιδιά είναι πρωταγωνιστές στον Παναθηναϊκό, πράγμα που αποτελεί έργο προπονητή. Τους έριξε μέσα και τους έδειξε ότι τους υπολογίζει. Μαζί με αυτούς υπάρχουν κι άλλα νέα παιδιά, τα οποία θα βοηθηθούν απ’ την εμπειρία του Διαμαντίδη και θα υλοποιήσουν το σχέδιο, για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας. Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός θα πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα, τουλάχιστον όμως δείχνει πολύ θετικά δείγματα για το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα