Ανάβει η συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Σε άρδην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού ενδέχεται να οδηγήσει η ολοένα και εντεινόμενη συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας όπως αυτή αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή. Ήδη υπέρ μιας λύσης κυβέρνησης εθνικής ενότητας

η οποία θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, θα διαχειριστεί τη λύση του χρέους και θα οδηγήσει σε εκλογές, όχι μέσα στο 2015 αλλά στο τέλος της τετραετίας τον Ιούνιο του 2016 έχουν μιλήσει δέκα βουλευτές.

Ειδικότερα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπέρ της απαιτούμενης εθνικής συνεννόησης έχουν μιλήσει επτά ανεξάρτητοι βουλευτές, οι Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Κασαπίδης ενώ έκπληξη προκαλεί ότι υπέρ μιας τέτοιας πρότασης έχουν ταχθεί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, Θάνος Μωραΐτης και Νίκος Σηφουνάκης. Στους διαδρόμους της Βουλής μάλιστα είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν ακόμα περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι συμφωνούν με αυτή την άποψη και δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί δημοσίως.

Η αλήθεια είναι ότι στην κυβέρνηση δεν περίμεναν ότι η σχετική συζήτηση θα έπαιρνε τέτοια διάσταση κατά τη με αποτέλεσμα ήδη να εκφράζεται ανησυχία ότι από Δευτέρα η κουβέντα για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα φουντώσει.

Διαβάστε επίσης:

Περίεργο πολιτικό κλίμα: Σκέψεις να καλέσει ο Σαμαράς τον Τσίπρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα