Αιχμές Μεϊμαράκη κατά Τσίπρα: "Η κυβέρνηση παρατείνει το Μνημόνιο"

Τη γραμμή του αντιπολιτευτικού λόγου που πρέπει να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης δίνει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος σήμερα το πρωί κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ερωτώντας τον πότε σκοπεύει να ενημερώσει τη Βουλή

για τη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης.

Με σαφείς αιχμές πως οι μόνοι τους οποίους έχει ενημερώσει ο κ. Τσίπρας είναι τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνεται στον Πρωθυπουργό επισημαίνοντάς του πως οι βουλευτές και ο ελληνικός λαός έχουν ενημερωθεί ανεπαρκώς μέσα από διαγγέλματα συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις. «Το τοπίο στην Οικονομία είναι θολό, προκαλώντας αγωνία και έντονη ανησυχία στην κοινωνία» επισημαίνει ο κ. Μεϊμαράκης ερωτώντας τον Πρωθυπουργό πότε σκοπεύει να ενημερώσει τη Βουλή. Παράλληλα ερωτά τον κ. Τσίπρα για το αν και το πότε θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Μεϊμαράκη:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός έχουν ενημερωθεί, ανεπαρκώς, μέσα από διαγγέλματα, συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για την ύπαρξη μιας συμφωνίας με την τρόικα, η οποία παρατείνει το μνημόνιο για τέσσερις μήνες.

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου ενημερώσατε, κεκλεισμένων των θυρών, την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα Πέμπτη έχετε προγραμματίσει ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος.

Δεδομένου ότι το τοπίο στην Οικονομία είναι πολύ θολό, προκαλώντας αγωνία και έντονη ανησυχία στην Ελληνική κοινωνία, δεδομένου ότι τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία τετράμηνης παράτασης του μνημονίου και δεδομένου ότι η Πρόεδρος της Βουλής με έμφαση τόνισε ότι "αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει".

Ερωτάσθε:

1. Πότε θα ενημερώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο, τους Έλληνες βουλευτές και μέσω αυτών το σύνολο του ελληνικού λαού για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας;2. Πότε και αν θα φέρετε τη συμφωνία παράτασης του μνημονίου για ψήφιση από την ελληνική Βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα