"Χαιρετίσματα" στην νέα ηγεσία ΓΕΑ με υπερπτήσεις από Τούρκους

«Χαιρετίσματα» στο νέο Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαίτση, και μάλιστα προτού καν αναλάβει επισήμως τα νέα του καθήκοντα, απέστειλε ο Τούρκος ομόλογός του Πτέραρχος Οζκιόκ με την πραγματοποίηση δύο συνεχόμενων υπερπτήσεων ελληνικών εδαφών από μαχητικά αεροσκάφη των Αεροπορικών Δυνάμεων της γείτονος.

Πιο συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, ένας σχηματισμός

έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στις 11:02 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε δύο σμήνη, από τέσσερα και δύο αεροσκάφη αντιστοίχως, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:

-- Στις 11:26 υπέρπτηση τεσσάρων αεροσκαφών πάνω από το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 5.000 πόδια και στις 11:27 πάνω από νησίδα Ανθρωποφάγοι, στα 5.000 πόδια
-- Στις 11:28 υπέρπτηση δύο αεροσκαφών ξανά πάνω από το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 11.000 πόδια και στις 11:31 πάνω από το Αγαθονήσι, στα 11.000 πόδια

Από τον προαναφερθέντα σχηματισμό των έξι αεροσκαφών, τα τέσσερα από αυτά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11:30 και ο αντίστοιχος των δύο στις 11:32 αντιστοίχως, νοτίως της Σάμου.

«Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, ενώ όλα αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στους αρμόδιους του ΥΠΕΞ για περαιτέρω ενέργειες από μέρους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 11:15 ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος δεχόταν στο γραφείο του τους νέους Αρχηγούς ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαίτση και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

Τέτοιες… «συμπτώσεις»!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα