Αυτή είναι η μητέρα της μικρής Μαρίας

Μια αθίγγανη εκδιδόμενη, από την Βουλγαρία, είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο, NBC News, η δικηγόρος του ζευγαριού των τσιγγάνων που κατηγορούνται για την αρπαγή της.

Η δικηγόρος ισχυρίζεται ότι - παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς- πήραν την μικρή υπό την προστασία τους, συγκινημένοι όταν είδαν ότι έμοιαζε με «κούκλα Μπάρμπι» και δεν ήθελαν να την αφήσουν «για να μην πέσει σε κακά χέρια».

Η δικηγόρος Μαριέττα Παλάβρα επισήμανε

στο αμερικανικό δίκτυο, ότι η εκδιδόμενη και ο φίλος της ονόματι "Μιχάλης" αναζητούσαν ένα σπίτι για το «ανεπιθύμητο» μωρό μεταξύ ντόπιων οικογενειών τσιγγάνων.

Όπως υποστηρίζει η δικηγόρος, αρχικά το ζευγάρι- ο 39χρονος Χρ. Σαλης και η 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου, δεν ήθελαν το βρέφος, καθώς είχαν ήδη πέντε δικά τους παιδιά. Τόνισε ότι ο 39χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ένοπλη ληστεία και δεν ήταν υπέρ του να κρατήσουν το μωρό γιατί θα ήταν σαν να "έφερνε μια βόμβα μέσα στο σπίτι του" θεωρώντας ότι αργά ή γρήγορα η αστυνομία και ο κόσμος θα πρόσεχαν την μικρή και θα άρχιζαν να κάνουν ερωτήσεις.

Ώστόσο, σύμφωνα με την κ. Παλάβρα η 40χρρονη Ελευθερία Δημοπούλου, επέμενε να πάρουν το παιδί, όταν το κράτησε στην αγκαλιά της.

"Είδε ότι έμοιαζε με μια κούκλα Μπάρμπι, μια καταπληκτική κούκλα Μπάρμπι. Και έκλαιγε στην αγκαλιά της. Και σκέφτηκε ότι δεν μπορει να το αφήσει. Δεν ήθελε να το αφήσει να πεθάνει ή να πέσει σε κακά χέρια. Γι' αυτό αποφάσισε να το κρατήσει", λέει η δικηγόρος.

Όπως ανέφερε, η τελευταία φορά που το ζευγάρι είδε την βιολογική μητέρα της Μαρίας ήταν ένα χρόνο πριν, όταν σταμάτησε να δει την μικρή και την χαιρέτισε.

Η δικηγόρος του ζευγαριού υπογράμμισε ότι το παιδί δέχθηκε πολύ καλή φροντίδα από τη νέα της οικογένεια, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι την έβγαλαν στον δρόμο για να ζητιανεύει.

Περιέγραψε μάλιστα μια «σπαρακτική σκηνή», σύμφωνα με την οποία, χρειάστηκε αρκετός χρόνος και πολλοί αστυνομικοί για να πάρουν την μικρή από το ζευγάρι των αθίγγανων.

Όταν μάλιστα ένας αστυνομικός φέρεται να προσέφερε στο κοριτσάκι λίγη σοκολάτα για να την ηρεμήσει, το πρώτο πράγμα που η δικηγόρος ισχυρίζεται ότι συνέβη ήταν να δώσει η μικρή κομμάτι σοκολάτας στην Ελευθερία Δημοπούλου για να την κάνει να νοιώσει καλύτερα.

Σημείωσε επίσης ότι το ζευγάρι ανησυχεί ιδιαίτερα για την Μαρία και κλαίει στην φυλακή. Αποκάλυψε επίσης ότι την περασμένη Κυριακή μίλησαν με τον "Μιχάλη" από την φυλακή αλλά έκτοτε τόσο αυτός όσο και η βιολογική της μητέρα έχουν εξαφανιστεί, γεγονός που σύμφωνα με την δικηγόρο το ζευγάρι των αθίγγανων αποδίδει στον πανικό, λόγω της έκτασης που έχει λάβει η ιστορία.

Το NBC News επικοινώνησε με την αστυνομία η οποία χαρακτηρισέ "πιθανό" το ενδεχόμενο να είναι αληθινή η εκδοχή του ζευγαριού για την Βουλγάρα μητέρα της Μαρίας, μετά και τις εξετάσεις DNA που δεν ταυτίζονται με κανένα από τα εξαφανισμένα παιδιά που αναζητάει διεθνώς η Interpol.

Τέλος, αναφορικά με τους αντικρουόμενους ισχυρισμούς του ζεύγους όταν συνελήφθη, η κα Παλάβρα τους απέδωσε στον αναλφαβητισμό τους, που σε συνδυασμό με την πίεση που ένοιωσαν, τους έκανε να αρχίσουν να επινοούν διάφορες εκδοχές.

Από τότε, όμως, είπε η δικηγόρος, έδωσαν στους ερευνητές εκτενείς λεπτομέρειες για την ιστορία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών περιγραφών των δυο ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η κ. Παλάβρα υποστηρίζει ότι δεν θα αναλάμβανε την υπεράσπιση του ζευγαριού αν πραγματικά πίστευε ότι είχαν κλέψει το παιδί, αρνήθηκε όμως να κάνει κάποιο σχόλιο όταν ρωτήθηκε από το NBC για τα υπόλοιπα 14 παιδιά που έχουν δηλώσει ως δικά τους οι αθίγγανοι, εισπράττοντας παρανόμως χιλιάδες ευρώ σε κοινωνικά επιδόματα. Περιορίστηκε απλώς στο να επισημάνει ότι η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα