Αερογέφυρες ζωής με αεροσκάφη της ΠΑ

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσφορά ζωής από τα πτητικά μέσα και τα πληρώματά τους της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρουν και διασώσουν ζωές ασθενών, που δεν μπορούν να τύχουν ιατρικής φροντίδας στα νησιά τους και μεταφέρονται στα πλησιέστερα μεγάλα νοσοκομεία, προς δόξα βεβαίως του συστήματος υγείας.

Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δύο αεροδιακομιδές από την ΠΑ. Κατά την πρώτη ένα ελικόπτερο Super Puma

της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ), έπειτα από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ, μετέφερε ένα νεογνό άρρεν, μόλις 16 ωρών με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την Κω στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου προσγειώθηκε στις 16:16, και από εκεί με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλεως.

Το δεύτερο περιστατικό είχε συμβεί λίγο νωρίτερα και αφορούσε την αεροδιακομιδή από τη Χίο στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος με ένα αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) ενός νεογνού, άρρενος, μόλις 3 ημερών, με «οίδημα κάτω άκρου και νεφρική δυσλειτουργία» πάλι κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ελευσίνα στις 15:13 και από εκεί το νεογνό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Χθες εξάλλου, με άλλο C-130H πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη επιχείρηση για τη μεταφορά από τη Μυτιλήνη ενός τετράχρονου με «αιμοραγικές κενώσεις» και εν συνεχεία το αεροσκάφος πέταξε μέχρι την Μύκονο, απ’ όπου παρέλαβε τρία νεαρά άτομα με κατάγματα άκρων. Αμφότερες οι αεροδιακομιδές πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικά αιτήματα του ΕΚΑΒ προς την ΠΑ και το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικώς στην Ελευσίνα στις 03:00 τα ξημερώματα.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα