Siemens: Παραπέμπονται για κακούργημα 64 κατηγορούμενοι

Εξήντα τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων σχεδόν δέκα χρόνια μετα την αποκάλυψη για τα μαύρα ταμεια της Siemens. Πρόκειται για τη υπόθεση της σύμβασης 8002 που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσουν οι Μιχάλης Χριστοφορακος Χρήστος Καραβελας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυριδης Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας καθώς και πρώην διευθυντικά

στελέχη του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατα περιπτωςη ειναι: ξεπλυμα βρώμικους χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.
Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Aπο όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξια καιΦοίβη. Με το βουλευμα τελος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των , Μιχάλη Χριστοφοράκου , Χρήστου Κάραβελα και του τράπεζιτη Ζαν Κλόντ Οσβαλντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα