O Μιχελάκης για τις αλλαγές στούς ΟΤΑ

Μιλώντας από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν αναγνωρίζει "τίποτα καλό",παρόλο που "σ ολόκληρη την Ευρώπη μιλούν θετικά για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την κυβέρνηση, την τεράστια προσπάθεια του λαού μας".Ο Μιχελάκης χαρακτήρισε την αλλαγή του εκλογικού νόμου ως "τομή στις παθογένειες του χτες που απαλλάσσει την Τοπική

Αυτοδιοίκηση από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων" .Έτσι οι δημότες θα μπορούν να επιλέγουν τους πιο ικανούς τους πιο άξιους και τους πιο καταξιωμένους.

Αναλύοντας το έργο του υπουργείου του ο υπουργός Εσωτερικών είπε ειδικότερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πως έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο που ρυθμίζει θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των ΟΤΑ, και επιλύει χρόνιες παθογένειες, που ταλαιπωρούσαν, τόσο τους δήμους, όσο και τους δημότες. Πρόκειται για το γνωστό αντικαλλικράτη.

Παράλληλα, ενεργοποιείται ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη, ενώ καθιερώνεται ξ αναθεώρηση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ όταν διαπιστώνεται πως δεν βγαίνει. Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως βελτιώνεται ο θεσμός του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, "για να πετυχαίνουμε ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς και να διασφαλίσουμε ότι οι δήμοι θα είναι οικονομικά υγιείς και βιώσιμοι".

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών πλέον διευκολύνονται οι δήμοι καταβάλλοντας τις οφειλές τους προς την ΕΥΔΑΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ολοκληρώνεται η αποπληρωμή των οφειλών προς τις περιφέρειες καταβάλλοντας το 80% εντός του Νοεμβρίου, ενώ αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα του θεσμού των ΣΔΙΤ "για να προωθήσουμε επενδύσεις, και να εξασφαλίσουμε νέες θέσεις εργασίας σε σειρά ετών".

Keywords
Τυχαία Θέματα