New York Times: Ο Πούτιν στοχεύει τους ''αδύναμους κρίκους'' της Ε.Ε

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσία και τη θερμή υποδοχή που του επεφύλασσε ο Ρώσος ομόλογός του Βλάντιμιρ Πούτιν, οι New York Times επισημαίνουν σε σημερινό

άρθρο τους ότι οι δηλώσεις φιλίας εκ μέρους του ισχυρού ηγέτη είναι μέρος της στρατηγικής του για να αποκτήσει επιρροή στην Ευρώπη.

«Ο κ. Πούτιν έχει βάλει στο στόχαστρο τους "αδύναμους κρίκους" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπαθεί μεθοδικά, πότε με πειθώ και μετρητά και πότε αναζωπυρώνοντας ιστορικές μνήμες του παρελθόντος, να αποκτήσει επιρροή σε κάποιες από τις πιο προβληματικές περιοχές της Ευρώπης», επισημαίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η συγκεκριμένη στάση του Πούτιν, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις 8 Απριλίου, δείχνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην χώρα του οι ΗΠΑ και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξη των φιλορωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα, δε, με το δημοσίευμα, πρόσφατες δηλώσεις όπως εκείνες του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Αναστασιάδη που εξέφρασαν την αμφιβολία τους για την ορθότητα των κυρώσεων φανερώνουν ότι το κοινό μέτωπο των κρατών της ΕΕ έχει αρχίσει να παρουσιάζει ρωγμές, τις οποίες θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί ο Ρώσος Πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα