Εντυπωσίασε ο Σέργιος Κύζας στην Αττάλεια

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Σέργιου Κύζα και του Στέφανου Σάββα, στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα της ITF/Tennis Europe 14 &Under, που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια από 10-20 Μαρτίου. Σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις, με τη συμμετοχή αντισφαιριστών από 15 Ευρωπαϊκές χώρες, ο Κύζας έφτασε μέχρι τον τελικό στο απλό αγοριών, ενώ στα αντίστοιχα διπλά που διοργανώθηκαν, το κυπριακό δίδυμο κατέκτησε και τους δύο τίτλους. Η εντυπωσιακή παρουσία του

Κύζα που βρίσκεται στην 37η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης στην κατηγορία των 14 ετών, έτυχε θερμών σχολίων στην επίσημη ιστοσελίδα της Tennis Europe.

O 14χρονος Κύπριος αντισφαιριστής (ημερ. γενν.31/01/2001), κατάφερε να φτάσει και στους δύο τελικούς, σημειώνοντας κάθε φορά τέσσερις νίκες, χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ, κερδίζοντας μάλιστα το Νο1 του ταμπλό στο πρώτο τουρνουά, ενώ τα περισσότερα σετ τα κέρδισε είτε με 6-0, είτε με 6-1.Στον πρώτο τελικό, αντιμετώπισε τον Λούκα Αντόνοφ χάνοντας με 2-1, παρά το γεγονός ότι κέρδισε το πρώτο σετ (6-2, 4-6, 3-6). Ύστερα από μία μέρα κατά την οποία διεξήχθη training camp, ξεκίνησε το δεύτερο πρωτάθλημα, όπου και εκεί έφτασε στον τελικό χωρίς να χάσει σετ. Εκεί αντιμετώπισε τον Βόσνιο Βάνια Ντόμπρνιακ, και η εξέλιξη ήταν παρόμοια, αφού παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε, έχασε τελικά με 2-1 (6-2, 3-6, 1-6).Στα Διπλά το κυπριακό δίδυμο ήταν εξίσου εντυπωσιακό, αφού κατέκτησε τους δύο τίτλους. Στο πρώτο πρωτάθλημα, οι Σέργιος Κύζας και Στέφανος Σάββα νίκησαν τους Λούκα Αντόνοφ και Γκιόργκι Γιανκουλόφσκι από την ΠΓΔΜ με 2-0 (6-0, 6-2). Στο δεύτερο πρωτάθλημα, ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες, εκεί όπου οι Κύζας/Σάββα επικράτησαν των Λετονών Γιαριζέφσκις/Οζόλις με 2-1 (7-6 3-6 [12-10]).Την κυπριακή ομάδα εκτός των δύο αγοριών, συμπλήρωσαν η Ελένη Λουκά και η Φλορεντία Χατζηγεωργίου που αγωνίστηκαν στις αντίστοιχες κατηγορίες κοριτσιών. Συνοδός της αποστολής ήταν ο προπονητής Ανδρέας Τοφαρίδης.Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ITF/Tennis Europe, καθιερώθηκαν το 1996, με στόχο να δίδουν τη δυνατότητα στους κορυφαίους νεαρούς αντισφαιριστές κάθε χώρας, να ταξιδέψουν σε νεαρή ηλικία, και να έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ισάξιους αντιπάλους, σε διαδικασία, συνεχών αγώνων, και πρωταθλημάτων χωρίς διακοπή, βελτιώνοντας έτσι το παιγνίδι τους και αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον. Σε αυτά τα πρωταθλήματα, είχαν κατά τα προηγούμενα χρόνια τις πρώτες διεθνείς τους παρουσίες, αθλητές όπως η Αζαρένκα, η Χάλεπ και ο Ντιμιτρόφ, που σήμερα βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα