National Geographic: "Ο τάφος ανήκει στην Ολυμπιάδα"

Με ένα άρθρο του το National Geographic δίνει τη δική του διάσταση στο χαμό που έχει επικρατήσει παγκοσμίως για το μυστήριο και τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης. Πιο συγκεκριμένα, ο Άντριου Τσαγκ, συγγραφέας του βιβλίου "Η αναζήτηση του τάφου του Μ. Αλέξανδρου", γράφει στη διαδικτυακή έκδοση του διεθνούς φήμης περιοδικού πως είναι σχεδόν βέβαιο πως πρόκειται για τον τάφο της μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου,

της Ολυμπιάδας.

Ακόμη, όσον αφορά στις Καρυάτιδες που βρέθηκαν στον τύμβο, ο Τσαγκ δηλώνει πως είναι σφόδρα πιθανό να αναπαριστούν ιέρειες που έπαιρναν μέρος σε διονυσιακά και ορφικά όργια και τρόμαζαν τους άνδρες με στεφάνια που έφεραν πλεγμένα φίδια για να τους αποτρέψουν να τις πλησιάσουν.

Επιπλέον, ο συγγραφέας αναφέρει πως τεχνικά, η ονομασία που δίνουμε σε αυτά τα αγάλματα είναι Καρυάτιδες, κάτι πολύ κοινό στην αρχιτεκτονική των Αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων. Ο Τσαγκ, όμως, λέει πως «πρόκειται για Κλώδωνες, δηλαδή για ιέρειες του Διονύσου (ήταν ο μακεδονική ονομασία των Μαινάδων), με τις οποίες η Ολυμπιάδα είχε σχέσεις. Γι' αυτό τα στεφάνια που φέρουν στο κεφάλι είναι αφιερωμένα στον Διόνυσο».

Keywords
Τυχαία Θέματα