H οικονομική κρίση ξανάφερε στη μόδα το…“Modelling” (ΦΩΤΟ)

H οικονομική κρίση περιόρισε τις εξόδους, η τηλεόραση έχει γίνει «προβληματική», τα διάφορα games έχουν γίνει κάπως βαρετά. Tι άλλες επιλογές μένουν για τον ελεύθερο χρόνο μας;

Mα, το αγαπημένο χόμπυ του Μοντελισμού, που ξανάρχεται στην επικαιρότητα! Δημοφιλές εδώ και δεκαετίες με κιτ των εταιριών Matchbox, Airfix, Revell και Τamiya, συνδυάζει από ιστορικές – ή φανταστικές – φιγούρες και διοράματα μαχών, μέχρι στατικά και τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα και αεροπλάνα!

Οι νέοι και νέες της εποχής εκείνης έφτιαχναν συναρμολογούμενα

μοντέλα στο σχολείο. Kάποιοι διατήρησαν αυτό το υπέροχο χόμπυ και άλλοι έχασαν την επαφή λόγω δουλειάς και οικογένειας. Τώρα μπορούν όλοι να ξαναθυμηθούν τα καλύτερά τους χρόνια και τα παιδιά να μάθουν ευχάριστα κάτι δημιουργικό που συνδυάζει δεξιότητες μυαλού και χεριών.

Το περιοδικό “Μοdelling” επί δύο δεκαετίες φιλοξενούσε τεχνικές, κατασκευές, ακόμα και μοντέλα τρένων! Πρόσφατα ο εκδότης του, δημοσιογράφος Σωτήρης Κωνσταντινίδης, πραγματοποίησε την αναβίωση του περιοδικού στο διαδίκτυο, αρχικά με το modellingnews.gr και πρόσφατα με το modellingshop.gr. Ένα εξειδικευμένο e-shop, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει από κιτ αεροπλάνων και αυτοκινήτων, μέχρι ξύλινα ιστιοφόρα και φτιαγμένα-έτοιμα μοντέλα για τα ράφια και τη βιτρίνα σας!

Και όχι μόνο αυτό. Υπάρχουν ακόμα: Εκθέσεις, διαγωνισμούς, σεμινάρια, λέσχες και Modelling Forum σε όλη την Ελλάδα. Κι όποιος χρειαστεί βοήθεια - ή ψάχνει για κάτι ξεχωριστό – ο Σωτήρης και οι συνεργάτες του είναι πάντα πρόθυμοι να μας προτείνουν ιδέες και λύσεις…Και βεβαίως, αν εκτός από το κιτ απαιτηθούν και όλα τα «χρειαζούμενα» (κόλλα, κόφτη, πινέλα, οικολογικά χρώματα κ.λπ), τότε www.modellingshop.gr και απογείωση για ταξίδι σε ένα μαγικό μικρόκοσμο!

Keywords
Τυχαία Θέματα