Die Presse για Αβραμόπουλο: "Κοσμοπολίτικη συμπεριφορά και πολιτικό ένστικτο"

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από μέρα σε μέρα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Επίτροπος για την Μετανάστευση και την Εσωτερική Ασφάλεια. H αυστριακή εφημερίδα Die Presse έγραψε για τον Έλληνα επίτροπο φτιάχνοντας ουσιαστικά το πορτρέτο του με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια και κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν του.

Οι Αυστριακοί χαρακτηρίζουν τη σταδιοδρομία του ως "εργασία διακριτική, συμπεριφορά κοσμοπολίτικη και ένα καλό πολιτικό

ένστικτο" ενώ ο τίτλος του άρθρου είναι "Επαγγελματίας της πολιτικής για την Εσωτερική Ασφάλεια".

Ο συντάκτης του άρθρου κάνει μία αναδρομή από το ξεκίνημα της καριέρας του από τις τάξεις του διπλωματικού σωματος και τη θητεία του στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) στη Βιέννη. Πρώτος σταθμός της πολιτικής του πορείας είναι η απόφασή του να γίνει εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αποδεχόμενος την πρόταση του τότε πρωθυπουργού. Στη συνέχεια αναφέρονται οι σταθμοί της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Η δημαρχία της Αθήνας από το 1994 μέχρι το 2002 και η θητεία του στα Υπουργεία Τουρισμού και Υγείας από το 2004 ως το 2009.

Το δημοσίευμα της Die Presse στέκεται ιδιαίτερα στην συμμαχία του με τον Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και τη νίκη του σημερινού πρωθυπουργού ενώ γίνεται αναφορά και στο πέρασμά του από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

"Επιστρέφει" δριμύτερος στη Νέα Δημοκρατία ο Αβραμόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα