Παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στον Πολιτισμό

Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας σχετικά με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό παρουσίασε χθες στην Επιτροπή για τον Πολιτισμό και την Παιδεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

"Η Ελληνική Προεδρία θα συνεισφέρει σημαντικά στη συζήτηση για τον ρόλο τον οποίο καλούνται να διαδραματίσουν η πολιτιστική κληρονομιά και η δημιουργική οικονομία τον 21ο αιώνα", είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος

προς την επιτροπή, της οποίας προεδρεύει η κα Ντόρις Πακ. Και συνέχισε: "Ειδικότερα, η Προεδρία θα εξετάσει καινοτόμους τρόπους χρηματοδότησης, οικονομικές και κοινωνικές συμπράξεις κ.α. Έμφαση, επίσης, θα δοθεί στην ανάγκη διαμόρφωσης και προώθησης μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης για την πολιτιστική κληρονομιά. Στο πλαίσιο αυτής της προτεραιότητας", είπε ο υπουργός, "θα διοργανώσουμε συνέδριο με τίτλο «H πολιτιστική κληρονομιά στο προσκήνιο! Προς μια κοινή προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη» (Heritage First! Towards a common approach for a sustainable Europe) από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης".

Ακόμη, θα παραγματοποιηθεί δεύτερο συνέδριο στις 20 και 21 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Χρηματοδοτώντας τη Δημιουργικότητα» (Financing Creativity), όπου θα εξεταστούν παράμετροι όπως η πληροφόρηση για τα υπάρχοντα εργαλεία και την τεχνογνωσία που διευκολύνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας με γνώμονα την επιχειρηματικότητα.

Τέλος, θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου, Άτυπη Συνάντηση Υψηλών Αξιωματούχων των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών, αρμοδίων για τις εξωτερικές πολιτιστικές σχέσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. Στη Συνάντηση, που θα γίνει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, θα δοθεί έμφαση στον διαπολιτισμικό διάλογο, τις αμοιβαίες πολιτιστικές ανταλλαγές και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα