Βαγγέλης Αλεξανδρής: Ο Κυριάκος από τις Άγριες Μέλισσες θα ήθελε να παίξει στην τελευταία ταινία του Ταραντίνο

17:14 15/1/2020 - Πηγή: People

Όταν ήταν μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Πιο μετά έφτιαξε μια μπάντα δύο ατόμων με έναν φίλο του και μάλιστα έκαναν και περιοδεία στην επαρχή. Στην εφηβεία του συμμετείχε σε ερασιτεχνικούς θιάσους, ενώ του άρεσε πάντα να μιμείται και να αναπαριστά. Ε, κάποια στιγμή ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε να το σπουδάσει το αντικείμενο και να ακολουθήσει τον δρόμο του ηθοποιού.

Μπήκε στα 27 του σε δραματική σχολή, την τελείωσε και από κει και μετά δεν σταμάτησε να κάνει πράγματα. Απλώς, σε αντίθεση με όσα έχουμε συνηθίσει, η πλειοψηφία της δουλειάς του δεν είναι στην τηλεόραση

ή το θέατρο. Είναι στο σινεμά. Έχει κάνει συνολικά 25 ταινίες, 12 μεγάλου μήκους και 13 μικρού. Αντιθέτως, στην τηλεόραση ξεκίνησε το 2008 και από τότε έχει κάνει μερικά γκεστ σε σειρές. Τα τελευταία χρόνια βέβαια με την έλλειψη μυθοπλασίας, απείχε. Μέχρι που εμφανίστηκαν οι Άγριες Μέλισσες.

Εκεί υποδύεται τον Κυριάκο με το κλαρίνο. Ένα όργανο που δεν ήξερε να το παίζει, αλλά για τις ανάγκες του ρόλου έμαθε κάποιες συγχορδίες. Μάλιστα, σε ένα επεισόδιο ακούγεται να παίζει και είναι η δική του μελωδία, όχι κάποιος ήχος που προστέθηκε στο μοντάζ.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι ένας καλλιτέχνης πολυσχιδής με όλη τη σημασία της λέξης, μιας και δεν περιορίζεται σε έναν τρόπο έκφρασης. Εκτός από την τηλεόραση, το θέατρο και το σινεμά, όπου στέκεται ως ηθοποιός, έχει και την συγγραφή έργων για το θέατρο, αλλά και τη στιχουργική.

Το τραγούδι Ηράκλειτος που έχει πει ο Πάνος Μουζουράκης φέρει την υπογραφή του στους στίχους. Παράλληλα, την περσινή σεζόν έπαιξε στην δεύτερη παράσταση που έγραψε με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, το Homo Greco, που σκηνοθετούσε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Το πρώτο του έργο ήταν μαζί με τον Μάκη Παπαδημητράτο και είχε τίτλο Εφτά Μπισκότα.

Κινηματογραφικά τον έχουμε δει στις ταινίες «Έτερος Εγώ», «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό» και «Παράδεισος», μεταξύ άλλων. Το όνειρο του βέβαια είναι να βρίσκεται στο καστ της 10ης και τελευταία ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο.

Τα τελευταία χρόνια ζει με τη σύντροφό του στο κέντρο και αγαπημένη του συνήθεια είναι να περπατάει στην Πλάκα, στον Λυκαβηττό και τους γύρω λόφους, αλλά και να τρέχει στο Πεδίον του Άρεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα