Τζέφρι Έπσταϊν: «Μυστήριο» με την αυτοκτονία του- Ξεκινούν έρευνες

09:57 13/8/2019 - Πηγή: People

Ερεύνα σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή και κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση και προαγωγή σε πορνεία ανήλικων κοριτσιών, Τζέφρι Έπσταϊν, μέσα στο κελί του στη φυλακή, ανακοίνωσε  «συγκλονισμένος» ο γενικός εισαγγελέας και υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ.

«Συγκλονισμένος έμαθα ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός από «φαινομενική αυτοκτονία», ενώ βρισκόταν σε ομοσπονδιακή φυλακή. Ο θάνατος του κ. Έπσταϊν εγείρει σοβαρά ερωτήματα που πρέπει

να απαντηθούν», δήλωσε ο Μπαρ. Το κέντρο στο οποίο κρατούνταν, το Metropolitan Correctional Center, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Παράλληλα, πρώην κατάδικος που εξέτισε μήνες φυλάκισης στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα, δήλωσε σε συνέντευξή του στην New York Post ότι ο Επστάιν αποκλείεται να αυτοκτόνησε, καθώς αυτό είναι αδύνατον σε αυτή τη φυλακή – στο  Metropolitan Correction Center –  λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα ωστόσο με την Daily Mail, που επικαλείται ανώνυμη πηγή μέσα από την φυλακή, την νύχτα που ο πέθανε ο  Έπσταϊν μέσα στο κελί του, οι φρουροί δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου των κρατουμένων κάθε 30 λεπτά – για τους κρατούμενος που βρίσκονται σε επιτήρηση για τον φόβο απόπειρας αυτοκτονίας, ο έλεγχος γίνεται κάθε 15 λεπτά.

Επίσης, ο Έπσταϊν ήταν μόνος του στο κελί του, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός επιβάλει να υπάρχουν πάντα δύο κρατούμενοι σε ένα κελί, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του σωφρονιστικού συστήματος στην εφημερίδα New York Times.

Διαβάστε τη συνέχεια στο fortunegreece.com 

Keywords
Τυχαία Θέματα