Μεγάλη φωτιά την Εύβοια: Εκκενώνεται χωριό – Τα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

09:30 13/8/2019 - Πηγή: People

Την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη στην Εύβοια για προληπτικούς λόγους ζήτησε η Πυροσβεστική, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνσή του.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 03.10 το πρωί από άγνωστη αιτία και πήρε γρήγορα διαστάσεις ενισχυμένη από τους ανέμους, αυτή την ώρα κατακαίει Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «η φωτιά βρίσκεται

σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη, την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στον τόπο της φωτιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες. Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

Τα υπόλοιπα μέτωπα 

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δίνει μάχη και σε άλλα μέτωπα σε όλη τη χώρα – με κυριότερο αυτό της Εύβοιας. Οι φωτιές σε εξέλιξη:

– στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια
– στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θήβας στη Βοιωτία
– στην περιοχή Κοίνυρα Θάσου
– στο Πωγώνι Ιωαννίνων
– στη θέση Πλατύ στο Κομπότι της Άρτας

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Σαμοθράκη και Αχαΐα.

Κίνδυνος πυρκαγιάς

Και για σήμερα Τρίτη, ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στο κόκκινο σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς και σήμερα πνέουν δυνατοί άνεμοι.

*Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα