«Το ίδιο μου το σώμα δεν μου επιτρέπει να κάνω σεξ»: μια νεαρή γυναίκα εξηγεί πώς είναι να ζεις με ένα σπάνιο, επώδυνο σύνδρομο

17:06 17/9/2019 - Πηγή: People

«Το ίδιο μου το σώμα δεν με αφήνει να κάνω σεξ. Και όταν προσπαθώ, είναι σαν κάποιος να με σταματάει».

Η νεαρή Hannah Van De Peer είναι από τις λίγες γυναίκες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες, οι οποίες, ωστόσο, όταν αποκαλύπτουν στον γυναικολόγο αυτό που νιώθουν κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών, συνήθως αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.

Πρόκειται, όμως, για τα συμπτώματα του κολεόσπασμου,  ενός από τους πλέον επώδυνους σπασμούς του κόλπου λόγω ακούσιας σύσπασης του μυϊκού του τοιχώματος, μίας κατάσταση η οποία μπορεί να παρεμποδίσει τη σεξουαλική επαφή.


Η κατάσταση για χρόνια εθεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού στη σεξουαλική ζωή πολλών γυναικών, όμως, η σύγχρονη γυναικολογία αποδέχεται ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον επώδυνα σύνδρομα, που μπορούν να επηρεάσουν βαθιά και να αλλάξουν για πάντα τη ζωή μιας γυναίκας.

«Πήγα σε εκκλησιαστικό σχολείο και εκεί πάντα μας έλεγαν ότι το σεξ είναι για την τεκνοποίηση και ότι η απώλεια της παρθενιάς είναι κάτι οδυνηρό», εξηγεί, συνεχίζοντας, ωστόσο, με τη διαπίστωση ότι όσο μεγάλωνε οι επαφές της εξαιρετικά επώδυνες και ότι αυτό δεν μπορούσε να αποτελεί κανονικότητα στη ζωή της.

«Το να κάνω σεξ και να αισθάνομαι ότι με ψαλιδίζουν και κυρίως το να μιλάω γι’ αυτό, χωρίς να παίρνω μία λογική, επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό που μου συνέβαινε έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα για χρόνια», εξηγεί.

Δυστυχώς, έρευνες των τελευταίων ετών αποδεικνύουν ότι η υγεία στη σεξουαλική ζωή των γυναικών έχει μεγάλη σχέση με το θρησκευτικό και βιοτικό επίπεδο τους, με τα βιώματα και τις διδαχές που πήραν εντός οικογενειακού περιβάλλοντος.

Ευτυχώς, από την άλλη, όλες οι επώδυνες σεξουαλικές διαταραχές είναι ιάσιμες και ξεκινούν από τη ρήξη του κύκλου σιωπής και από την ευκαιρία που δίνεται στις γυναίκες να μιλούν για τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν και με τη βοήθεια της επιστήμης να τα επιλύουν.

Keywords
Αναζητήσεις
φορουμ πωσ νοιοθουν οι γυναικεσ με τα ποδια ανοιχτα στο γυναικολογο
Τυχαία Θέματα