Τελικά, τι θ’ απογίνει η Barbie – Αντωνιάδου; Η απόφαση της Mattel

15:09 26/9/2019 - Πηγή: People

Λίγες μέρες μετά τις ντροπιαστικές αποκαλύψεις ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν είναι ερευνήτρια της NASA, ότι δεν έχει διδακτορικό και ότι επιπροσθέτως εμφανιζόταν ως μέρος επιστημονικής ομάδας που τελικά η πατέντα της (τεχνητή τραχειοστομία) προκάλεσε τον θάνατο αρκετών ασθενών, ακόμη μία εξέλιξη έρχεται να κάνει ακόμη πιο άβολη την όλη υπόθεση.

Ελένη Αντωνιάδου: Διασυρμού συνέχεια – Η Wikipedia άλλαξε το λήμμα της

Διότι τις προηγούμενες μέρες

εκπρόσωπος της NASA διέψευσε τους ισχυρισμούς περί επαγγελματικής δραστηριοποίησης της Αντωνιάδου στον διεθνή διαστημικό οργανισμό, ωστόσο, επίσημη θέση από την εταιρεία παιχνιδιών Mattel δεν υπήρξε, παρά μόνο διόρθωση στο βιογραφικό της Αντωνιάδου, η οποία είχε γίνει κούκλα – πρότυπο από την εταιρεία.

Πλέον, όμως, φαίνεται ότι η έκταση του σκανδάλου αναγκάζει την εταιρεία σε δραστικότερες αποφάσεις αναφορικά με την τύχη της Barbie – Αντωνιάδου.

Όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο της εταιρείας παιχνιδιών, η Barbie με τη μορφή της Ελένης Αντωνιάδου δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δείγμα που τελικά δεν πρόκειται να διατεθεί στο καταναλωτικό κοινό, οπότε δεν θα βρεθεί και ποτέ στα ράφια κανενός καταστήματος, πουθενά στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται, ότι η Mattel στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια της Barbie και για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, είχε σκοπό να τιμήσει περισσότερα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα (#MoreRoleModels), σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα κορίτσια.

Ανάμεσα σ’ αυτές -και κάπως έτσι- είχε βρεθεί και η Ελένη Αντωνιάδου, η «ερευνήτρια της NASA» που, όπως επικοινωνήθηκε ευρέως από τα ελληνικά media,  θα γινόταν η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model για την “προσφορά της στον τομέα τεχνητών οργάνων γεγονός που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη”.

«Χαστούκι» από τη NASA: «H Eλένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ εδώ»

Τότε, η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie είχε πει σχετικά με την επιλογή της Ελένης Αντωνιάδου κι άλλων παρόμοιων role models, ότι «η Barbie, εδώ και 60 χρόνια εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν επιλογές. Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο  για όλες τις ηλικίες».

Τότε μάλιστα τις δηλώσεις είχε σχολιάσει και η ίδια η Αντωνιάδου, μιλώντας μάλιστα για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως γυναίκα – επιστήμονας (!) και μέχρι να φτάσει στον στόχο της.

«Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι”.

Φυσικά, μετά από όλα αυτά, μετά τον διεθνή εξευτελισμό που ακολούθησε των ντροπιαστικών αποκαλύψεων, οι συγκεκριμένες δηλώσεις μόνο ως κακό αστείο μπορούν να εκληφθούν…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελικά, Barbie – Αντωνιάδου, Mattel,telika, Barbie – antoniadou, Mattel