Τα κρυφά μηνύματα στα ρούχα και το στιλ της βασιλικής οικογένειας

15:17 21/6/2019 - Πηγή: People

Στα μέλη της βασιλικής οικογένειας -βάσει πρωτόκολλου- δεν επιτρέπεται να μιλούν για μια σειρά από θέματα. Προσωπικά και πολιτικά είναι τα πιο απαγορευμένα.

Επίσης, δεν επιτρέπονται οι ακρότητες και οι επιπολαιότητες. Απαγορεύεται να φανεί το εσώρουχο, δεν επιτρέπονται οι επιπολαιότητες και τα κάπως πιο casual looks, εκτός κι αν έχουν μια ιστορία να αφηγηθούν.

Ωστόσο, το ότι η Βασίλισσα της Αγγλίας, η Κέιτ Μίντλτον, η Μέγκαν Μαρκλ και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπονται να μιλούν δημοσίως, δεν σημαίνει

ότι δεν μπορούν να το κάνουν με έναν κάπως κρυφό τρόπο, κάποιον που θα έχει κάτι να πει μόνο στους παρατηρητικούς και στους δυνατούς γνώστες των σχέσεων και της ιστορίας ενός προσώπου, τόσο εντός όσο και εκτός Παλατιού.

Royal Outfits With Hidden Meanings

From Princess Diana's bags, to Queen Elizabeth's gloves, we had no idea some of these royal style staples had hidden meanings.

Geplaatst door Royal Watch op Donderdag 20 juni 2019

Για παράδειγμα, η γαμήλια τιάρα της αδικοχαμένης Λαίδης Ντι, ήταν η ιστορική τιάρα της οικογένειας των Σπένσερ, ένα δώρο στη γιαγιά της πριγκίπισσας από το μακρινό 1919. Με αυτήν την τιάρα παντρεύτηκε τον Κάρολο, δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δεν ξεχνά την οικογένειά της, μόνο και μόνο επειδή έγινε σύζυγος πρίγκιπα.

Και ποιος ξεχνά το μικρό μαύρο φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε στις 31 Αυγούστου του 1997, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τη στενή εφαρμογή του; Είχε κάτι να πει αυτό το φόρεμα; Φυσικά, ήταν το «φόρεμα της εκδίκησης», αφού εκείνη τη μέρα στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών tabloids φιγουράριζε ο άπιστος σύζυγός της, Κάρολος να παραδέχεται δημοσίως την απιστία του…

Και μετά, στα λευκά γάντια της βασίλισσας Ελισάβετ κρύβεται ένα μήνυμα κι ένας πρακτικός λόγος, για τον οποίο δεν τα βγάζει ποτέ: τα γάντια είναι η στιλιστική υπογραφή της 93χρονης βασίλισσας εδώ και χρόνια. Και επίσης, είναι ο τρόπος της να κρατά μακριά τα μικρόβια, καθώς μέσα στα καθήκοντά της είναι οι χειραψίες και η συχνή επαφή με πολύ κόσμο.

Το πουά φόρεμα της Κέιτ όταν βγήκε από το μαιευτήριο, κρατώντας στην αγκαλιά της για πρώτη φορά τον πρίγκιπα Τζορτζ, ήταν ένας ευγενικός τρόπος να δείξει ότι θυμάται και τιμά την Λαίδη Νταϊάνα, ακριβώς επειδή κι εκείνη στην πρώτη της έξοδο από το μαιευτήριο φορούσε ένα πουά φόρεμα.

Και βέβαια υπάρχουν και οι στιλιστικές επιλογές που στόχο έχουν να περάσουν ένα μήνυμα ενθάρρυνσης και αγάπης για το σώμα. Όπως η επιλογή νυφικού της πριγκίπισσας Ευγενίας. Το νεαρό κορίτσι, καθ΄όλη τη διάρκεια της εφηβείας του υπέφερε από σκολίωση, έχοντας αντέξει και ένα εξαιρετικά επώδυνο και δύσκολο χειρουργείο που της άφησε βαθιές ουλές στην πλάτη.

Κάποια άλλη ίσως επέλεγε ένα νυφικό που θα κάλυπτε τις ουλές, όμως η πριγκίπισσα Ευγενία, συνειδητά επέλεξε ένα ανοιχτό στην πλάτη νυφικό φόρεμα για να δώσει θάρρος σε ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα και να «φωνάξει» ότι παρά τις δυσκολίες, αγαπά το σώμα της και στέκεται όρθια και θαρραλέα μετά τη μάχη που έδωσε και κέρδισε…

Στο παραπάνω βίντεο όσα δεν τόλμησε ποτέ κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αναφέρει δημοσίως, λέγονται μέσα από τις στιλιστικές του επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα