Συνταγή για Chicken Tikka Masala από το Pink Elephant

08:16 29/12/2019 - Πηγή: People

Υλικά:

1½ κουταλιά βούτυρο ghee ή ηλιέλαιο

700 γραμμ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεσαίο γλυκό κρεμμύδι, σε κύβους

1½ κ.σ. συμπυκνωμένη πάστα ντομάτας

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 κ.γ. garam masala

½ κ.γ. σκόνη τσίλι

Λίγο κάρδαμο

1 φλιτζ. πελτέ ντομάτα

½ φλιτζ. πλήρες γιαούρτι

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας

ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση:

Συνδυάστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το garam masala και προαιρετικά λίγο κόλιανδρο σκόνη σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό μείγμα μπαχαρικών σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε ώστε να καλυφθεί από το μείγμα. Σκεπάστε το και το βάλτε το στο ψυγείο για 4-6 ώρες. Καλύψτε και ψύξτε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.

Ζεσταίνετε το βούτυρο ghee ή το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαρύ σκεύος σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πάστα ντομάτας, λίγο κάρδαμο και το τσίλι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρις ότου η πάστα ντομάτας σκοτεινιάσει και το κρεμμύδι είναι μαλακό, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό μείγμα μπαχαρικών και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι ο πυθμένας του δοχείου να αρχίσει να παίρνει ένα καστανό χρώμα, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρις ότου πήξει η σάλτσα, 10-20 λεπτά.

Εντωμεταξύ, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο (στο Pink Elephant ψήνεται στον παραδοσιακό πήλινο φούρνο με κάρβουνα tandoori) και ψήστε το μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει στα σημεία (δεν θα μαγειρευτεί), περίπου 15 λεπτά.

Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες, προσθέστε στη σάλτσα και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, 8-10 λεπτά.

Στο τέλος το κοτόπουλο είναι απόλυτα τρυφερό με την πιο κρεμώδη, πιο γεμάτη γεύση σάλτσας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Σερβίρετε με ένα αρωματικό μπασμάτι Pilau ή ρύζι ατμού.

Info
Pink Elephant
Δερβενίων 4 Α, Αθήνα
Τηλ.: 210-3632780

ΠΗΓΗ: PEOPLE

Keywords
Τυχαία Θέματα