Συνελήφθη ο ιδρυτής του Cirque du Soleil γιατί καλλιεργούσε κάνναβη στο νησί του

16:38 13/11/2019 - Πηγή: People

Ο δισεκατομμυριούχος Γκι Λαλιμπέρτ, ο άνθρωπος που ίδρυσε το Cirque du Soleil, είχε αγοράσει πριν μερικά χρόνια ένα νησί στα νότια του Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται για το νησό Νουκουτεπίπι στη Γαλλική Πολυνησία. Στην αστυνομία αυτού του συμπλέγματος νησιών είναι που μεταφέρθηκε την Τρίτη ο Καναδός επιχειρηματίας και κρατήθηκε υπό περιορισμό μέχρι σήμερα που οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Ο λόγος που επί της ουσίας συνελήφθη

είναι γιατί κατηγορείται πως καλλιεργούσε ινδική κάνναβη στο νησί και είχε σκοπό να την πουλήσει. Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες, όταν συνελήφθη ένας από τους συνεργάτες του και ανακρίθηκε. Η ανάκριση οδήγησε στην επίδειξη φωτογραφίων που έδειχναν φυτά μαριχουάνας στο νησί του Λαλιμπέρτ.

Η εταιρεία του Lune Rouge εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως ο Λαλιμπέρτ δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με το εμπόριο και καλλιεργούσε την κάνναβη για να τη χρησιμοποιήσει ο ίδιος, ύστερα από ιατρική συνταγογράφηση.

Ο Λαλιμπέρτ παραμένει μέχρι και σήμερα μέτοχος στο Cirque du Soleil, με ένα μικρό ποσοστό όμως, αφού πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών σε fund Αμερικάνων και Καναδών. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Λαλιμπέρτ είναι και dj εκτός από δισεκατομμυριούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα