Στέλιος Λεγάκης: «Μετά τη συνεργασία μου με τον Stan έμαθα ότι είμαστε ξαδέρφια»

16:11 12/1/2020 - Πηγή: People

Στα 15 δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Ελλάδα, Έχεις Ταλέντο και γνώρισε τη νίκη, στα 16 βρέθηκε στην πίστα κρατώντας ένα μικρόφωνο, στα 19 συγκατοίκησε για πρώτη φορά με την πρώην σύντροφό του, ενώ σήμερα, σε ηλικία 22 ετών, ο Στέλιος Λεγάκης μετράει πολλές επιτυχημένες συνεργασίες στο ενεργητικό του. Πολλοί μπορεί να σκεφτούν ότι έχασε κάποια από τα πιο ανέμελα χρόνια της ζωής του, ενώ κάποιοι άλλοι να τον χαρακτηρίσουν συλλέκτη εμπειριών.

Το σίγουρο είναι ότι κοιτάζοντας πίσω δεν μετανιώνει για

τίποτα, απολαμβάνει τα όσα έχει καταφέρει και «διψάει» για τις επαγγελματικές εξελίξεις. «Δεν περίμενα να βγω νικητής στο talent show. Οι σκέψεις για το ότι θέλω να κερδίσω ξεκίνησαν μετά τον ημιτελικό. Προηγουμένως δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου.

Θυμάμαι ότι λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πήγαμε όλοι οι συμμετέχοντες και η παραγωγή του show στο after party του ΑΝΤ1. Το πήρα σερί καθώς έπρεπε να εμφανιστώ στην πρωινή εκπομπή του καναλιού και μετά στην Τατιάνα Στεφανίδου. Ένιωθα σαν να προσπαθούσε κάποιος να με προϊδεάσει για το ξενύχτι που θα ζήσω στο μέλλον. Μετά από όλα αυτά πήγα και ξεράθηκα στον ύπνο» θυμάται γελώντας.

«Μετά τη συνεργασία μου με τον Stan έμαθα ότι είμαστε ξαδέρφια»

Η κλίση του στη μουσική ήταν εμφανής από μικρή ηλικία. Εξάλλου προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια. «Έχω καταγωγή από τη Νάξο. Το σόι μου έχει βάλει τα θεμέλια για το νησιώτικο τραγούδι. Εγώ ξεκίνησα να παίζω κιθάρα στη δευτέρα γυμνασίου. Μετά όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο χώρος μας δεν είναι εύκολος και γι’ αυτό οι γονείς μου ίσως να μην ήθελαν στην αρχή να τον ακολουθήσω. Έχει πολύ άγχος και χρειάζεται μεγάλο αγώνα και θέληση.

Ωστόσο, από τη στιγμή που πήγα στο Ελλάδα, Έχεις Ταλέντο δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι» εξηγεί. Το αξιοθαύμαστο, όμως, στην περίπτωση του νεαρού τραγουδιστή δεν είναι η καλλιφωνία του, που έγινε από νωρίς γνωστή στο κοινό, αλλά το ταλέντο του να γράφει στίχους που μιλούν για τον έρωτα και κατευθείαν στην καρδιά.

«Στα 13 ζεις στο μυαλό σου τον έρωτα πολύ πιο έντονα. Είναι ένα πρωτόγνωρο, αθώο συναίσθημα που το αντιμετωπίζεις με αρκετή υπερβολή. Οπότε είχα πράγματα να γράψω. Τώρα, ας πούμε, γράφω λιγότερα κομμάτια βασιζόμενος στις εμπειρίες και τα συναισθήματά μου. Πλέον έχω μπει σε πιο επαγγελματική ροή. Μπορεί να ακούσω ένα κομμάτι που μου αρέσει ή να δω μια ατάκα σε ένα βιβλίο και να μου έρθει η έμπνευση.

Τα τραγούδια δεν βασίζονται πάντα σε έναν χωρισμό ούτε χρειάζεται να είσαι κάπως περίεργα συναισθηματικά για να γράψεις» προσθέτει. Οι άνθρωποι που τον επηρέασαν θετικά στη μουσική του εξέλιξη είναι πολλοί και οι συνεργασίες μαζί τους σταθμοί στη μέχρι τώρα πορεία του.

«Κάποια στιγμή ο Στέλιος Ρόκκος είχε κάνει μια συναυλία στην οποία πήρε μαζί του εμένα και τους Boys and Noise για να ανοίξουμε το πρόγραμμα. Αργότερα συνεργαστήκαμε ξανά στο Έναστρον μαζί με τον Βασίλη Καρρά, την Αμαρυλλίδα και τον Τάκη Ζαχαράτο. Εκεί ήρθαμε πιο κοντά. Ο Στέλιος είχε έτοιμο για εκείνον το κομμάτι “Μόνο εσένα ή τίποτα”, αλλά τελικά το έδωσε σε εμένα να το τραγουδήσω.

Είναι από τους ανθρώπους που μου έχουν δώσει αρκετές συμβουλές και με έχει βοηθήσει. Θέλω να σου πω ότι παλαιότερα επηρεαζόμουν από όλους τόσο ως προς τα θετικά όσο και ως προς τα αρνητικά. Πλέον θα ακούσω τι έχει να μου πει κάποιος, αλλά στο τέλος θα κάνω αυτό που θα αποφασίσω εγώ. Έχω δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου για να φτάσω σε αυτό το σημείο» εξομολογείται και συνεχίζει:

«Ένας από τους ανθρώπους που με έχει βοηθήσει πολύ είναι και ο Stan. Η γνωριμία μας ξεκίνησε το 2014 στα βραβεία MAD, ενώ το πρώτο μου τραγούδι μαζί του και με την Icon Music Records το γράψαμε το 2015. Ο τίτλος ήταν “Σου ξεδιπλώνω την ψυχή μου”. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το τραγούδι που έχει πάει καλύτερα από όλα όσα έχω πει. Μετά τη συνεργασία μας έμαθα από τη μητέρα μου ότι είμαστε μακρινά ξαδέρφια». Το 2014 ήταν η χρονιά που τραγούδησε για πρώτη φορά σε μεγάλη αθηναϊκή πίστα: «Σε ηλικία 16 ετών εμφανίστηκα για πρώτη πρώτη φορά στα μπουζούκια μαζί με τον Παντελή Παντελίδη και τον Γιάννη Πλούταρχο».

Δύο χρόνια αργότερα είχε συμφωνήσει να βρίσκεται στο σχήμα που θα συμμετείχαν εκτός από τον Παντελή Παντελίδη, η Δέσποινα Βανδή και ο Κώστας Μαρτάκης. Ο Στέλιος θυμάται τις στιγμές που έζησε στο νυχτερινό κέντρο όπου επρόκειτο να εμφανιστεί, λίγες ώρες πριν από το μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του γνωστού τραγουδιστή.

«Ήταν Πέμπτη και είχαμε πρόβα τζενεράλε. Κάποια στιγμή πήγαινα μαζί με τον Ρουσσέτο Δημητρόγλου, τον μαέστρο του Παντελή, στο καμαρίνι του γιατί ήθελε να του πει κάτι. Ήθελα να τον χαιρετήσω, αλλά δεν μπήκα μέσα. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα “Άσ’ το, μωρέ, θα τον δω αύριο”. Τελικά δεν πρόλαβα να τον χαιρετήσω. Την άλλη μέρα το πρωί σηκώθηκα στις 9.00 για να πάω για ποδήλατο στη Γλυφάδα. Εκείνη την ώρα με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και μου το είπε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν σοκαριστικό».

«Όταν δω έξω μια κοπέλα που μου αρέσει, θα πάω να της μιλήσω»

Μολονότι τον μεγαλύτερο χώρο στην καρδιά του καταλαμβάνει η αγάπη του για τη μουσική, ένα εξίσου μεγάλο μέρος ανήκει στην τετράποδη φίλη του Μοίρα. «Τη βρήκα από μια αγγελία στο Facebook. Πήρα τηλέφωνο και όταν ρώτησα πού βρίσκεται το σκυλί, μου αποκάλυψαν ότι γεννήθηκε στη Νάξο και είναι εκεί, αλλά αν το επιθυμώ θα το φέρουν στην Αθήνα. Δεδομένου ότι και η δική μου καταγωγή είναι από τη Νάξο, σκέφτηκα απευθείας «Αυτό το σκυλί είναι η μοίρα μου».

Είχα κάνει απόπειρα και στο παρελθόν να υιοθετήσω δύο σκυλάκια, αλλά ήταν δύσκολο καθώς έμενα στο πατρικό μου και η μητέρα μου έχει θέμα με την καθαριότητα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν ήμουν τόσο υπεύθυνος. Τώρα που έχω δει πώς είναι να έχεις ένα κατοικίδιο, νομίζω ότι μετά τη Μοίρα δεν θα πάρω άλλο σκύλο» δηλώνει με ειλικρίνεια. Πρόσφατα μετακόμισε στα βόρεια προάστια της Αθήνας, για να βρίσκεται κοντά στο στούντιο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το αφιερώνει αποκλειστικά στη δουλειά του. Ωστόσο, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά πριν από έναν χρόνο.

«Στα 19 μου πήρα την απόφαση να συγκατοικήσω. Χαίρομαι που έζησα αυτή την εμπειρία μικρός και είδα πώς είναι να ζεις με τη σύντροφό σου. Δόθηκα εξολοκλήρου. Αυτό είναι κάτι που δεν μετανιώνω γιατί έζησα ωραίες στιγμές και έγραψα και αντίστοιχα πολύ ωραία τραγούδια. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα το ξαναέκανα. Από την άλλη, απολαμβάνω εξίσου την ελευθερία μου και το γεγονός ότι πλέον ζω μόνος μου».

Δεν διστάζει να προσεγγίσει μια γυναίκα που μπορεί να του αρέσει, ενώ εξομολογείται πως «Με γοητεύει πολύ το να γνωρίζω μια κοπέλα έξω. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, στη σημερινή εποχή το 85% των γνωριμιών γίνονται μέσα από τα social media.

Όσον αφορά τη δική μου περίπτωση, είμαι ένας άνθρωπος που όταν θα βγω έξω και θα δω μια κοπέλα που μου αρέσει, θα πάω να της μιλήσω». Τον ρωτάω αν έχει μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτεί αν μια γυναίκα μπορεί να γοητευτεί αποκλειστικά από το επάγγελμά του, με τον ίδιο να απαντάει: «Δεν το σκέφτομαι. Όσοι βέβαια υποστηρίζουν ότι η αναγνωρισιμότητα δεν βοηθάει λένε ψέματα».

Φωτογραφίες: Πάνος Μαλιάκος

Πηγή: People

Keywords
τατιανα στεφανιδου, ελλαδα, party, ΑΝΤ1, noise, mad, icon, music, facebook, αθηνα, ειλικρίνεια, media, people, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, madwalk, κωστας καρρας, Ημέρα της μητέρας, η ζωη ειναι ωραια, βραβεια mad, ξανα, ποδηλατο, γυναικα, δουλεια, θεμα, κιθαρα, μητερα, μουσικη, περιεργα, προγραμμα, σημερινη, τηλεφωνο, τραγουδια, ωρα, icon, mad, music, αγαπη, αγχος, αθωο, αξιζει, ανθρωπος, βανδη, βιβλιο, βορεια, βορεια προαστια, βρισκεται, γεγονος, γινονται, γλυφαδα, γνωριμια, γονεις, δαχτυλο, δεσποινα βανδη, δεσποινα, δευτερα, δικη, δωσει, εγινε, ειλικρίνεια, ειπε, ελευθερια, εμπνευση, εναστρον, εξελιξη, εποχη, επρεπε, ετοιμο, ετων, ζωη, ζωης, ιδιο, η δικη, ηλικια, κλιση, κωστας μαρτακης, μαεστρο, μοιρα, μυαλο, ναξο, νικη, παντα, οικογενεια, πεμπτη, ροη, πρωι, ψυχη, ροκκος, σερι, σιγουρο, σκεψεις, σοι, τατιανα, τιτλος, φορα, ωρες, ανηκει, κομματι, κοπελα, καρδια, κωστας, media, μπουζουκια, noise, party, θελω να, θετικα, ξεκινησε
Αναζητήσεις
τι κανεί ο λεγάκης με τους boys noise;;;;;;;;;
Τυχαία Θέματα