Χρήστος Φερεντίνος: «Δεν ανήκω σ’ εκείνους που πιστεύουν ότι η τηλεόραση πεθαίνει»

12:19 12/1/2020 - Πηγή: People

Μεσημέρι Τρίτης 7/1. Το θερμόμετρο στα βόρια προάστια της Αθήνας δείχνει 4 βαθμούς Κελσίου. Το ψιλόβροχο δεν λέει να σταματήσει, η κίνηση έχει επανέλθει κανονικά στους δρόμους της πόλης, αλλά τα πάντα είναι ακόμα στολισμένα στις βιτρίνες των μαγαζιών. Στολισμένο εξακολουθεί να είναι και το σπίτι του Χρήστου Φερεντίνου, ενώ οι φλόγες από το τζάκι στο σαλόνι του σπιτιού του μας ζεσταίνουν και μας κρατάνε συντροφιά όση ώρα συζητάμε.

Έχουν

περάσει λίγες ημέρες από την έλευση του 2020 και συνάμα από τον αποχαιρετισμό του 2019. «Τον απολογισμό μου δεν τον κάνω μόλις τελειώνει ο χρόνος, αλλά στο τέλος κάθε τηλεοπτικής σεζόν, το καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά, το 2019 συνέπεσε με μια μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική μου ζωή. Ήρθαν τα πάνω-κάτω κυριολεκτικά, καθώς κλήθηκα να παρουσιάσω ένα νέο τηλεπαιχνίδι. Ανακατεύτηκε η τράπουλα και ίσως να είχα και εγώ την ανάγκη να πειραματιστώ με κάτι καινούριο ύστερα από τόσα χρόνια που παρουσίαζα το Deal. Ωστόσο, το 2020 επιστρέφουμε ξανά με το Deal και ανυπομονώ για τη συνέχεια» εξομολογείται στο People.

«Όταν έχεις καλή συνεργασία με ένα κανάλι, πάντα βρίσκεις την άκρη»

Το τηλεπαιχνίδι Πάνω Κάτω έκανε πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του Alpha στις 16 Σεπτεμβρίου. Μόλις έναν μήνα μετά, τα sites έγραφαν με πηχυαίους τίτλους πως κόβεται η εκπομπή. Πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ακούστηκαν για το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι και την πορεία του στους πίνακες τηλεθέασης και μια και τον έχω απέναντί μου, του ζητώ να δώσει τη δική του απάντηση από τη θέση του παρουσιαστή του συγκεκριμένου project.

«Το Πάνω Κάτω μου άφησε μια ωραία γεύση. Ήταν ένα παιχνίδι γνώσεων, ένα ειδικό παιχνίδι που είναι βραδύκαυστο και ο τηλεθεατής χρειάζεται χρόνο για να συνδεθεί μαζί του. Στους σχεδόν τέσσερις μήνες που το παιχνίδι ήταν στον αέρα, είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς να κάνει την μεγάλη επιτυχία. Ήταν ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού που δεν μου άφηνε περιθώρια να αυτοσχεδιάσω. Αλλά και πάλι θα σου πω ότι το απόλαυσα, διότι είχε ενδιαφέρον.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω πως το Πάνω Κάτω δεν κόπηκε. Απλά ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τα 75 επεισόδια που είχαμε υπογράψει να κάνουμε και ουσιαστικά δεν υπογράψαμε την ανανέωση ώστε να συνεχίσει και στο δεύτερο μισό της σεζόν. Από την άλλη, πίστευα ότι το Deal δεν είχε κάνει ακόμα τον κύκλο του. Αυτό εξάλλου δείχνει και η πορεία του στο χρόνο. Για κάποιο λόγο, πάντα επανερχόμαστε σε αυτό το παιχνίδι.

Η επιστροφή του, πέρα από δική μου επιθυμία, ήταν και του Alpha. Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις καλή συνεργασία με ένα κανάλι, πάντα βρίσκεις την άκρη. Υπάρχει αυτοκριτική, η μελέτη, αλλά και ο κοινός στόχος σε αυτό που θέλει ο κόσμος.

Και σ’ το λέω αυτό διότι το Deal έλειψε από τον κόσμο. Τα μηνύματα που είχαμε από όλη την Ελλάδα για το Deal ήταν ασύλληπτα. Με το που ξεκινήσαμε το Πάνω Κάτω, μέσα σε έναν μήνα ο κόσμος ζητούσε να επιστρέψει το Deal. H δυναμική του συγκεκριμένου παιχνιδιού φάνηκε στη σεζόν 2018-2019. Η περσινή τηλεοπτική σεζόν ήταν η καλύτερη για το Deal. Ξεκίνησε δυνατά και ήταν πάντα πρώτο. Τελικά το Deal είναι ένα σίγουρο χαρτί στη δική μας τηλεοπτική τράπουλα» λέει με ειλικρίνεια.

«Το Deal είναι μια ανείπωτη καψούρα»

Στις 4 Ιανουαρίου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram το trailer που μαρτυρά και επίσημα την επιστροφή του Deal. Στο συγκεκριμένο trailer ο Χρήστος βρίσκεται σε ένα ρομαντικό δείπνο για δυο και υπό το φως των κεριών κάνει ερωτική εξομολόγηση. Στο τέλος αποκαλύπτεται πως η απέναντι καρέκλα είναι κενή και ο παραλήπτης της ερωτικής εξομολόγησης είναι ένα από τα πολλά κατακκόκινα κουτιά που κρύβουν τα ποσά στο Deal. Ένα ιδιαίτερα έξυπνο trailer με τον Χρήστο να δοκιμάζει το υποκριτικό του ταλέντο.

«Το Deal είναι μια ανείπωτη καψούρα. Το συγκεκριμένο τρέιλερ το σκέφτηκε η δημιουργική ομάδα του Alpha και ομολογώ πως όταν έπεσε η πρόταση στο τραπέζι ήμουν πολύ θετικός στο να το προχωρήσουμε. Συζητούσαμε διάφορα πράγματα, αλλά μόλις μου το πρότειναν ήθελα να το κάνουμε. Έχει μια αλήθεια, έναν αυτοσαρκασμό και χιούμορ. Το αποτέλεσμα πιστεύω ότι μας δικαίωσε».

Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα εστιατόριο του Πειραιά και διήρκεσαν περίπου δώδεκα ώρες. Βέβαια, μέσα σε αυτές τις ώρες δεν έλειψαν και οι αστείες στιγμές. «Φτάσαμε με το συνεργείο στις 7.00 το πρωί. Εκείνη την ημέρα είχε πολύ κρύο, αλλά αυτό δεν μας πτόησε. Αντίθετα, όλοι μας είχαμε μια απίστευτα θετική διάθεση.

Η πλάκα είναι πως αρκετές φορές αντί να σηκώσω το ποτήρι του κρασιού για να κάνω πρόποση, σήκωνα το κηροπήγιο που ήταν ακριβώς δίπλα μου, με αποτέλεσμα να λέω “στην υγειά μας” συνέχεια με το κερί στο χέρι.

Επίσης, όταν σήκωνα το ποτήρι, έσβηνε το κερί, με αποτέλεσμα και πάλι να διακόπτεται το γύρισμα. Πάντα στα τρέιλερ γελάμε πολύ, ειδικά στο συγκριμένο, καθώς υπήρχε από όλους μας η διάθεση να επιστρέψει το Deal. Ξέρεις, πολλές φορές θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Κι αυτό συμβαίνει σε όλα: στις σχέσεις, τις φιλίες, τις δουλειές. Όταν κάποια πράγματα γίνονται συνήθεια, χάνεται η αξία τους, κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Μέσα λοιπόν σε αυτό το διάστημα έλλειψης του Deal συνειδητοποιήσαμε το πόσο πολύ μας έλειπε. Είμαστε φουλ καψούρηδες για την επιστροφή του» λέει με χιούμορ.

To Deal κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 17.50 το απόγευμα στον Alpha και υπόσχεται επεισόδια γεμάτα σασπένς και συγκίνηση. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ξανά χρήματα και να βιώσουμε όμορφες στιγμές. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίζουν μεγάλο ρόλο οι προσωπικότητες των παικτών, οι ιστορίες που έχουν να πουν, αλλά και ο τρόπος που αντιδρούν στις προκλήσεις και το δέλεαρ του τραπεζίτη. Θεωρώ ότι σε αυτό τον νέο κύκλο του Deal πρόκειται να δούμε συναρπαστικά επεισόδια» ξεκαθαρίζει.

«Ήμουν πάντα low profile»

Οι φετινές γιορτές βρήκαν τον Χρήστο στην Αθήνα, μια και η έλευση του Deal απαιτούσε αρκετές συσκέψεις αλλά και διαμόρφωση εκ νέου του πλατό όπου θα πραγματοποιούνται τα γυρίσματα. «Ουσιαστικά τις γιορτές τις πέρασα στην Αθήνα. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα και όλη η ομάδα της παραγωγής ήταν σε επιφυλακή. Το στούντιο, όπου γίνονται τα γυρίσματα του Deal, βρίσκεται στον Γέρακα και έγιναν πολλές εργασίες, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι να βγούμε στον αέρα στις 13 Ιανουαρίου» εξηγεί. Όσον αφορά το ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, το πέρασε με αγαπημένους φίλους παίζοντας χαρτιά.

«Αρχικά ήμασταν οικογενειακά και μετά συναντήθηκα σε σπίτι φίλων όπου παίξαμε χαρτιά. Στο τέλος έχασα δέκα ευρώ! Ήταν χαλαρά και πολύ όμορφα. Δεν ήταν άλλωστε και κατάλληλη μέρα για βόλτες, διότι είχε πολύ κρύο». Του υπενθυμίζω πως η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε για συνέντευξη ήταν το 2004, ενώ αυτό που πάντα μου άρεσε σε εκείνον είναι ο χαλαρός τρόπος που μιλάει, αλλά και η παντελής έλλειψη έπαρσης που θα μπορούσε να έχει εξαιτίας της δημοσιότητας.

Η πρώτη εκπομπή με την οποία συστήθηκε ως παρουσιαστής στο τηλεοπτικό κοινό ήταν το Άκου να Δεις στον ΣΚΑΪ το 1993. Από τότε έχουν περάσει πάνω από 26 χρόνια κι εκείνος παραμένει cool.

«Ήμουν πάντα low profile προσωπικότητα, και ειδικά από το 2010 και μετά προσγειώθηκα πάρα πολύ. Συνειδητοποίησα τις εναλλαγές που υπάρχουν στη δουλειά μας αλλά και το πόσο ευμετάβλητα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Την παρουσίαση την αντιμετωπίζω ως μια κανονική δουλειά και τίποτα παραπάνω. Είμαι, όμως, πολύ χαρούμενος και τυχερός που την κάνω και συνεχίζω να υπάρχω σε αυτό τον χώρο. Και σ’ το λέω αυτό διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεθείς εκτός χώρου, χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις.

Και για να είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να έχω τον ίδιο ενθουσιασμό με αυτόν που είχα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με το Άκου να Δεις. Είναι ευλογία κάτι που αγαπάς πολύ και δίνεις όλο σου το είναι να γίνεται τελικά η δουλειά σου. Επιπλέον όλη αυτή την αγάπη και τον ενθουσιασμό που λαμβάνω από τον κόσμο θέλω να τα γυρίζω πίσω. Ο ρόλος ενός παρουσιαστή απαιτεί μια προσγείωση και μια σεμνότητα και όχι να είσαι επηρμένος και στην κοσμάρα σου» εξομολογείται.

«Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών»

Είκοσι επτά χρόνια παρουσιαστής, θυμάται της χρυσές εποχές της τηλεόρασης. «Η περίοδος της χρυσής εποχής της τηλεόρασης ήταν από το 2004 έως και το 2010. Μια ιδιαίτερα έντονη εποχή, όπου δεν υπήρχε μέτρο και μια εποχή δεν μπορούσες να φανταστείς τι θα επακολουθήσει. Η μεγάλη επαγγελματική επιτυχία που έζησα μέσα σε αυτή την εξαετία δεν με άλλαξε σαν άνθρωπο αλλά μου δημιούργησε μια εικόνα ότι είμαστε κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που ενδεχομένως είμαστε. Ήταν μια περίοδος που πετούσαμε στα σύννεφα. Από το 2010 και μετά ήρθε η εποχή της κρίσης και των γενικότερων περικοπών.

Οι οικονομικές αλλαγές που έφερε η κρίση είχε αντίκτυπο στις δουλειές αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. Την κρίση τη βίωσα και εγώ στα μέτρα που μου αναλογούν. Ήμουν από τους ανθρώπους που τα χρόνια της κρίσης δεν έμειναν χωρίς δουλειά. Η μόνη περίοδος που απείχα από την τηλεόραση ήταν τη σεζόν 2012-2013, όταν έφυγα από τον ΑΝΤ1. Ήταν μια μεταβατική περίοδος στην οποία προσαρμόστηκα και εγώ, ενώ την επόμενη χρονιά εντάχθηκα στο δυναμικό του Alpha».

Φέτος είναι η έβδομη τηλεοπτική σεζόν που ο Χρήστος βρίσκεται «στην οικογένεια του Alpha», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί. «Εδώ και επτά χρόνια είμαι στην απογευματινή ζώνη του σταθμού και ομολογώ πως αισθάνομαι πολύ όμορφα εκεί. Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών. Μου αρέσει η σταθερότητα, διότι μου δημιουργεί ηρεμία και ασφάλεια. Όσο περνάει ο καιρός, εκτιμώ ακόμα περισσότερο τη σταθερότητα. Στο παρελθόν μού άρεσε να κάνω διαφορετικά πράγματα, ψαχνόμουν πολύ, αλλά όσο μεγαλώνω προτιμώ να έχω ορισμένες σταθερές αξίες».

«Δεν ήμουν αυστηρός πατέρας»

Μολονότι λόγω της δουλειάς του είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό, στην προσωπική του ζωή κρατά χαμηλούς τόνους. «Στην προσωπική μου ζωή είμαι ήρεμος και cool. Βρήκες και συ άνθρωπο να σου πει για τη ζωή του! Μην περιμένεις να σου πω και κάτι άλλο» λέει γελώντας. Με την πρώην σύζυγό του, Σοφία Παυλίδου, με την οποία χώρισαν το 2016, έχουν αποκτήσει δύο αγόρια, τους δίδυμους Δημήτρη και Κωνσταντίνο.

«Τα παιδιά μου πηγαίνουν στη δευτέρα λυκείου. Αυτό που φροντίζω είναι να βρίσκομαι πάντα κοντά τους. Βέβαια, από ένα σημείο και μετά τα παιδιά δημιουργούν τους δικούς τους φίλους και κοινωνικούς κύκλους. Ως πατέρας ήμουν και φίλος με τα παιδιά μου, ενώ πάντα υπήρχαν όρια, αλλά και σεβασμός ανάμεσά μας. Δεν ήμουν αυστηρός πατέρας και ποτέ δεν έκανα υπερβολές. Σε γενικές γραμμές, μπορώ να σου πω ότι ούτε εμένα, αλλά ούτε και τη Σοφία μάς χαρακτήριζε η αυστηρότητα.

Αυτό που μας χαρακτήριζε και εξακολουθεί να μας χαρακτηρίζει είναι επικοινωνία, η συζήτηση και το να είμαστε ειλικρινείς. Μόνο έτσι καταφέρνουν οι άνθρωποι να μοιράζονται πράγματα. Ουσιαστικά, αυτό έχουν ανάγκη τα παιδιά από τους γονείς τους. Βέβαια, όσο ανοιχτοί και μοντέρνοι να είναι οι γονείς, πάντα υπάρχει ένα μικρό τείχος. Με αυτό λοιπόν το δεδομένο, είναι ωραίο ανά πάσα στιγμή και χωρίς να επεμβαίνεις στη ζωή τους να είσαι πάντα κοντά τους». Η πατρότητα έφερε πολλές αλλαγές και στον ίδιο.

«Με τον ερχομό των παιδιών ωρίμασα και έγινα περισσότερο υπεύθυνος απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις. Επίσης έμαθα να είμαι ακόμα πιο ανοιχτός στα ερεθίσματα και να προσαρμόζομαι στους κώδικες επικοινωνίας της νέας γενιάς. Πλέον ρισκάρω πολύ λιγότερο. Το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις γεννήθηκαν τα παιδιά μου ήταν να πουλήσω τη μηχανή μου. Για μια μεγάλη περίοδο με είχε πιάσει το συναίσθημα του φόβου και βγήκε ένα μέτρο στη ζωή μου, που δεν υπήρχε παλαιότερα. Βέβαια, στην πορεία αγόρασα άλλη μηχανή!» λέει με το γνωστό του χιούμορ.

Όσο μεγαλώνει, εκτιμά ακόμα πιο πολύ την αξία του ελεύθερου χρόνου ώστε να κάνει πράγματα που αγαπά. «Τα ενδιαφέροντά μου παραμένουν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Πηγαίνω στον κινηματογράφο, στο θέατρο και παρακολουθώ σειρές στο Netflix. Επίσης, ακόμα μια μεγάλη μου αγάπη είναι το ποδόσφαιρο, ενώ μαζευόμαστε με φίλους και παίζουμε».

Ο Χρήστος παίζει καλή μπάλα στο γήπεδο. Σκοπεύει άραγε να παίζει μπάλα στα τηλεοπτικά πλατό για πολλά χρόνια ακόμα; «Δεν κάνω μεγάλα σχέδια, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως την τηλεόραση δεν τη βλέπω σαν ερωμένη. Την έχω σαν σύζυγο, την οποία σέβομαι και αγαπώ. Θα ήθελα να παραμείνω στην τηλεόραση, είναι ένα Μέσο που μου αρέσει. Επιπλέον, δεν ανήκω στη μερίδα εκείνων που υποστηρίζουν πως σβήνει και πεθαίνει. Ίσα ίσα, θεωρώ πως ενισχύεται και αλλάζει μορφή» ξεκαθαρίζει. Όντας ένας άνθρωπος με ανοιχτές κεραίες, είναι ενεργός χρήστης των social media.

«Μου αρέσουν τα social media, αν και έχω παρατηρήσει πως υπάρχει φοβερός εγωκεντρισμός και αφασία. Αλλά ακόμα κι εκεί μπορεί να ξεχωρίσεις τα πράγματα. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε με τα social media είναι να μη χάνουμε την πραγματικότητα και να ξεχωρίζουμε την πραγματική ζωή από την εικονική».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People

Instafeed

Keywords
φερεντινος, τηλεοραση, χρηστος, το φως, αθηνα, καλοκαιρι, deal, people, alpha, sites, συγκεκριμένο, project, ελλαδα, ειλικρίνεια, instagram, φως, πειραιας, σασπένς, low, Πρωτοχρονιά, ΑΝΤ1, καιρος, θεατρο, netflix, media, κινηση στους δρομους, μετρο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθαρα δευτερα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, Παραμονή πρωτοχρονιάς 2012, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, κοινωνια, instagram, δυνατα, δουλεια, εβδομη, περιοδος, τηλεθεατης, υγεια, φως, ωρα, alpha, people, αγαπη, ανθρωπος, απιστευτα, απλα, αφασια, βρισκεις, βρισκεται, γευση, γινεται, γινονται, γηπεδο, γονεις, γυρισματα, δεδομενο, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δικη, δειχνει, δωδεκα, δωσει, δυναμικο, ευλογια, ευκολο, ειλικρίνεια, ειλικρινης, υπαρχει, ελλειψη, εμειναν, ενδιαφεροντα, εξομολογηση, επικοινωνια, εποχη, εποχες, επρεπε, επτα, επιτυχια, επιθυμια, εξυπνο, ζωη, ζωη μου, ζωνη, ιδιο, ειδος, υπηρχαν, ηρεμια, εικονα, καψουρα, κελσιου, κινηση, λογο, μηνυματα, μηνες, μικρο, ομαδα, παντα, οικογενεια, οντας, ορια, ουσιαστικα, παιδια, παρουσιαση, ποδοσφαιρο, πινακες, πιο πολυ, πλακα, πρωι, ρολο, σεβασμος, σεζον, σειρες, σιγουρο, συγκεκριμένο, συζητηση, συζυγο, συνεχεια, σοφια, σπιτι, συχνοτητα, σχεδια, το φως, τρειλερ, φορα, χερι, χιουμορ, χρονος, ομορφα, ωρες, αυστηρος, αγορια, ακου, ασφαλεια, deal, δουλειες, ειλικρινεις, επεισοδια, γελαμε, ιδιαιτερα, project, κωδικες, low, media, μελετη, netflix, παιχνιδι, σασπένς, sites, τυχερος, θελω να, θερμομετρο, ωραιο, χαλαρα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Χρήστος Φερεντίνος, Δεν,christos ferentinos, den