Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Σέβομαι τους πάντες, δεν φοβάμαι κανέναν»

18:02 15/9/2019 - Πηγή: People

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του Happy Day, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια εξομολογείται τον λόγο που η φετινή σεζόν είναι πολύ σημαντική για εκείνη, μιλάει για τις αλλαγές στην εκπομπή, αποκαλύπτει τις άγνωστες μέχρι σήμερα τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί και μοιράζεται με το People τις όμορφες οικογενειακές στιγμές που ζει μόλις σβήσουν οι κάμερες.

Το όνομά της το είχα δει για πρώτη φορά στις σελίδες του περιοδικού Music

Life, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όπου και υπέγραφε μουσικά θέματα ως νεαρή δημοσιογράφος. Η εξέλιξή της από εκείνα τα χρόνια μέχρι σήμερα ήταν αλματώδης. Η επιτυχημένη επαγγελματική της ζωή δείχνει να συμβαδίζει απόλυτα και με τα προσωπικά της, μια και πέρα από δημοσιογράφος και παρουσιάστρια είναι και μια ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών.

Η τελευταία μας συνάντηση έγινε τον Ιούνιο του 2016, λίγες μέρες μετά το φινάλε της εκπομπής Happy Day. Από τότε έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια, αλλά κάθε φορά που τη βλέπω αισθάνομαι πως ο χρόνος δεν περνάει από πάνω της. Εμφανισιακά είναι στα καλύτερά της: όμορφη, λαμπερή, γυμνασμένη, αεικίνητη. Και πάντα σωστή οικοδέσποινα, καθώς από τις πρώτες της κουβέντες μόλις συναντηθήκαμε στο γραφείο της στον Alpha ήταν «Να σου παραγγείλω καφεδάκι;».

«Φέτος η εκπομπή θα είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ»

Τη Δευτέρα κάνει πρεμιέρα για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν, αλλά της ζητώ να σταθούμε στην τελευταία εκπομπή πριν από το καλοκαίρι, στην οποία ο Δημήτρης Παπανώτας ανακοίνωσε την αποχώρησή του. «Όταν συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο όμορφα και αρμονικά για πολλά χρόνια, η αποχώρησή του δεν είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Τώρα το τι έγινε και το πώς έγινε, δεν νομίζω πως έχει σημασία. Το θέμα είναι να προχωράμε μπροστά. Αυτό που θέλω να πω για τον Δημήτρη είναι πως τον αγαπώ και τον εκτιμώ. Στη μεταξύ μας σχέση δεν έχει αλλάξει τίποτα και του εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα» λέει με ειλικρίνεια.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά πράγματα για τα πρόσωπα που θα την πλαισιώνουν στο πλατό της εκπομπής. Ωστόσο, όπως εξομολογείται και η ίδια, δεν πρόκειται να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην ομάδα της. «Διαβάζω με ενδιαφέρον πολλά πράγματα και είναι απίστευτο το πώς κάποιοι άνθρωποι γεμίζουν ένα κείμενο με πληροφορίες που έχουν βγάλει από το μυαλό τους. Από τους δέκα δημοσιογράφους που έγραψαν κάτι για την εκπομπή με πήρε μόνο ο ένας για να διασταυρώσει την πληροφορία. Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε ένα καλοκαίρι αναπροσαρμογών στον Alpha.

Ωστόσο, φέτος η εκπομπή θα είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ. Όχι τόσο σε επίπεδο συνεργατών, αλλά σε επίπεδο θεματολογίας, περιεχομένου και ενοτήτων. Έχουμε χτίσει μια δυνατή ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου. Από την άλλη, ανυπομονώ για το ραντεβού μας με τους τηλεθεατές. Είναι ένα όμορφο ραντεβού και μια ζεστή σχέση που επιθυμώ να κρατήσουμε. Γι’ αυτό εξάλλου κάθε σεζόν κάνουμε τονωτικές ενέσεις στη σκαλέτα μας».

Όσον αφορά την ομάδα μπροστά από τις κάμερες, στις θέσεις τους παραμένουν κανονικά οι Κώστας Φραγκολιάς, Τίνα Μεσσαροπούλου, Μαρία Αντωνά και Χρήστος Βαρθαλίτης. «Επιπλέον, ο Βασίλης Γρηγορόπουλος αλλά και η Τίνα Μεσσαροπούλου θα εμφανίζονται σε καθημερινή πλέον βάση και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την εξέλιξη» συμπληρώνει η Σταματίνα.

«Πριν από δυο χρόνια, μου είχαν προτείνει να πάει η εκπομπή στη ζώνη 10-1»

Ύστερα από πέντε σεζόν Happy Day, αναρωτιέμαι αν αυτό το πρωινό ξύπνημα την έχει κουράσει. «Αυτό που κάνω το αγαπάω πολύ. Θεωρώ ότι αυτή η εκπομπή ήρθε και κούμπωσε στην προσωπικότητά μου και με εκφράζει στο 100%. Έχει ενημέρωση, ψυχαγωγία και είναι ένα ζωντανό πρόγραμμα με αντανακλαστικά. Όσον αφορά το πρωινό ξύπνημα, δεν ήμουν μαθημένη να ξυπνάω στις 6.00 το πρωί, αλλά στη ζωή όλα τα μαθαίνεις και με όλα μπορείς να προσαρμοστείς. Ειδικά όταν έγινα μητέρα, όλο το πρόγραμμά μου άλλαξε.

Όλες οι μαμάδες το αργότερο που θα ξυπνήσουν τις καθημερινές είναι στις 7.30. ΟΚ, εγώ ξυπνάω στις 6.00. Δεν είναι και σπουδαία διαφορά. Επίσης, το συγκεκριμένο ωράριο με βοηθάει, διότι στις 14.00 το μεσημέρι είμαι στο σπίτι, παραλαμβάνω τις κόρες μου από το σχολείο, φροντίζω τον μικρό Γιάννη και περνάω πολύτιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά μου», εξομολογείται.

Όπως είναι φυσικό, από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα της έχουν γίνει διάφορες προτάσεις από τον σταθμό για αλλαγή ώρας του Happy Day, ενώ έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις ακόμη και για άλλου είδους εκπομπή. «Πριν από δυο χρόνια, μου είχαν προτείνει από το κανάλι να πάει η εκπομπή στη ζώνη 10-1, αλλά τότε δεν ένιωσα έτοιμη να το κάνω, με την έννοια πως δεν ήθελα να αφήσω το πιο πρωινό ραντεβού που είχαμε χτίσει με τους τηλεθεατές. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά η εκπομπή είχε κλείσει με έναν μέσο όρο 25% και πραγματικά δεν ήθελα να διακινδυνεύσω να αλλάξω ώρα. Όταν έχω κάτι που με καλύπτει, το αγαπάω και περνάω καλά, το θέλω στη ζωή μου» αποκαλύπτει στο People.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θα έλεγε «όχι» κάποια στιγμή να βρεθεί σε μια άλλη τηλεοπτική ζώνη, με διαφορετικό κόνσεπτ εκπομπής. «Είναι κάτι που κατά καιρούς το σκέφτομαι και το έχω συζητήσει και με τα στελέχη του Alpha. Πριν από τρία χρόνια, είχαμε κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον σταθμό για να παρουσιάσω και μια βραδινή εκπομπή με συνεντεύξεις. Αυτές, όμως, οι κουβέντες δεν προχώρησαν, διότι το Happy Day είχε πολλές απαιτήσεις και τη δεδομένη περίοδο δεν ήθελα να συνδυάσω πολλά πράγματα μαζί. Όπως σου είπα και πριν, το Happy Day έχει τα πάντα: Είναι ζωντανό, έχει πλούσιες εναλλαγές στη θεματολογία του και κάθε μέρα είναι διαφορετικό. Οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν είναι και εύκολο να το βαρεθείς».

«Ήμουν από τις γυναίκες που ήθελαν να δημιουργήσουν οικογένεια»

Αφήνοντας τα επαγγελματικά, της επισημαίνω το πόσο έχει αλλάξει η ζωή της τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το καλοκαίρι του 2011 παντρεύτηκε με τον ποινικολόγο Θέμη Σοφό, ενώ πλέον έχουν μια πενταμελή και ευτυχισμένη οικογένεια.

«Ήμουν από τις γυναίκες που ήθελαν να δημιουργήσουν οικογένεια και να κάνουν παιδιά, ειδικά μετά τα 28 μου. Δεν ήξερα, όμως, ότι θα με ευλογήσει ο Θεός με τρία παιδιά. Δεν ήμουν σίγουρη πως θα τα καταφέρω. Δεν το πίστευα. Όταν έρχονται και τα τρία στην αγκαλιά μου, νιώθω ευλογημένη για όλο αυτό που δημιουργήσαμε μαζί με τον Θέμη», λέει με συγκίνηση.

Πλέον, η μεγάλη της κόρη, η Νάγια, είναι 6 ετών και πάει στην Α’ Δημοτικού, η Μαίρη είναι 5 και ο βενιαμίν της παρέας, ο Ιωάννης-Εφραίμ, είναι 1,5 έτους. Μέσα σε έξι χρόνια, τρία παιδιά. «Καθόλου άσχημο σκορ», της λέω γελώντας. «Τον περασμένο Ιούνιο συμπληρώσαμε με τον Θέμη οκτώ χρόνια γάμου. Μάλιστα, αυτό του έλεγα, πως τα καταφέραμε καλά», προσθέτει.

Πέρα από άψογη επαγγελματίας, η Σταματίνα είναι και μια full time μαμά. Και τα καταφέρνει εξίσου καλά. «Είμαι από τις τυχερές που έχω βοήθεια από τη μητέρα μου και την πεθερά μου. Δόξα τω Θεώ, είμαστε εκεί η μια για την άλλη. Βέβαια, οι ώρες που λείπω από το σπίτι είναι αρκετές, οπότε έχουμε και μια κοπέλα για να μας βοηθάει με τον μικρό. Είμαι, όμως, και από τις γυναίκες που μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνες τους και με τα τρία παιδιά! Οι κόρες μου έχουν απίστευτη αδυναμία στον αδελφό τους και, στον βαθμό που μπορούν, είναι εκεί για να με βοηθήσουν σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το μωρό. Πίστεψέ με, η πιο δύσκολη εποχή είναι το καλοκαίρι, που πρέπει να συντονίσω τις ανάγκες και των τριών παιδιών, ώστε να εκτονωθούν κι αυτά γιατί δεν μπορείς να τα έχεις συνέχεια κλεισμένα σε ένα σπίτι», παραδέχεται.

«Σοβαρή κρίση δεν περάσαμε ποτέ»

Ύστερα από οκτώ χρόνια έγγαμου βίου, η σχέση της με τον Θέμη παραμένει δυνατή, με πολλή αγάπη αλλά και το απαραίτητο πάθος, που είναι το κερασάκι στη δική τους τούρτα. «Η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει πάντα να δουλεύεται. Με πετυχαίνεις σε μια εξαιρετική φάση, διότι πάντα το καλοκαίρι έχουμε χρόνο για εμάς τους δυο. Δεν είναι τυχαίο ότι συνήθως μετά το καλοκαίρι έχουμε και ένα παιδί», λέει γελώντας και συνεχίζει:

«Τα καλοκαίρια, εκτός από τις οικογενειακές μας διακοπές, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε πολύ ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Κακά τα ψέματα, στην καθημερινότητα, πέρα από τις δουλειές και τις υποχρεώσεις που έχουμε, η κούραση είναι μεγάλη. Κατά τις 10.00 το βράδυ, όταν τα παιδιά έχουν πια κοιμηθεί, είμαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Νυστάζω. Από την άλλη, ο Θέμης πολύ συχνά αργεί να γυρίσει, με αποτέλεσμα να έρθει και να με βρει κοιμισμένη. Οπότε περιμένουμε τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να χορτάσουμε την οικογένειά μας και ο ένας τον άλλο. Επίσης, με τον Θέμη πάντα προσπαθούμε να βρίσκουμε ευκαιρίες να κάνουμε μικρά πράγματα και οι δυο μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα ζευγάρι» λέει με ειλικρίνεια.

Όση ώρα την ακούω να μιλάει για τον Θέμη, σκέφτομαι αν μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια πέρασε κρίση η σχέση τους, αν κινδύνεψε ο γάμος τους. «Σοβαρή κρίση δεν περάσαμε ποτέ. Είμαστε δυο άνθρωποι πολύ συνειδητοποιημένοι για το τι νιώθουμε ο ένας για τον άλλο. Έχουμε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και ποτέ δεν έχουμε αφήσει τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα. Επίσης, ποτέ δεν έχει δώσει ο ένας δικαίωμα στον άλλο για να νιώσει ανασφαλής. Σαφώς και έχουμε περάσει διακυμάνσεις, όπως τα περισσότερα ζευγάρια, αλλά μέχρι εκεί. Ο παπάς που μας πάντρεψε μας είχε πει πως ό,τι κι αν συμβεί, όταν έρθει η στιγμή να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, να κοιμόμαστε αγκαλιά ώστε να μην αφήνουμε τις οποιεσδήποτε διαφωνίες που έχουμε να διαταράξουν την ουσιαστική πορεία της σχέσης και της οικογένειάς μας. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το κάνουμε και οι δυο», ξεκαθαρίζει.

«Στις φάσεις της καριέρας μου που βρέθηκα εκτός τηλεόρασης πείσμωσα»

Όση ώρα αναφέρεται στη σχέση της με τον Θέμη τα μάτια της λάμπουν από ευτυχία. Εκτός από υποδειγματικός σύζυγος, είναι άραγε και ενεργός πατέρας; Από εκείνους, δηλαδή, που κάνουν μπάνιο τα μωρά, τους δίνουν γάλα και τα κοιμίζουν όταν η μητέρα είναι κουρασμένη;

«Ο Θέμης από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή εργάζεται πολλές ώρες και τα Σαββατοκύριακα είναι τόσο παρών στην οικογένειά μας, που, όπως λένε χαρακτηριστικά οι φίλοι του, “Χαλάει την πιάτσα των υπόλοιπων παντρεμένων με παιδιά”. Θα σηκωθεί από το πρωί να φάμε όλοι μαζί πρωινό, θα πάει τις κόρες του στις δραστηριότητές τους, θα φροντίσει τον μικρό και στο τέλος θα έχει όλα τα παιδιά στην αγκαλιά του. Η επιθυμία του να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο της εβδομάδας τού δίνει δύναμη και τα κάνει όλα τα Σαββατοκύριακα».

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και όντως η Σταματίνα έχει επιστρέψει από τις διακοπές της με φορτισμένες μπαταρίες. Επίσης, αποπνέει την αύρα μιας γυναίκας που είναι ακόμη ερωτευμένη. «Είμαι καψούρα με τον άντρα μου! Και το να τη δείχνεις στον άνθρωπό σου είναι ένα στοιχείο που σε βοηθάει να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή. Επίσης, είμαι και πολύ κοκέτα με τον εαυτό μου και μου αρέσει όταν ο Θέμης παρατηρεί αυτά που φοράω. Και αν δεν το παρατηρήσει, θα του κάνω νάζια», παραδέχεται.

Η ισορροπημένη οικογενειακή ζωή, η απέραντη αγάπη στα παιδιά της, αλλά και η όμορφη σχέση με τον άντρα της της δίνουν ακόμα περισσότερα δημιουργικά «γκάζια» για τη σεζόν που έρχεται. «Νιώθω πολύ έτοιμη για τη νέα σεζόν και ανυπομονώ να επιστρέψω σε αυτό το γνώριμο ραντεβού με τους τηλεθεατές. Φέτος, η εκπομπή θα ξεκινάει στις 8 το πρωί, μέχρι τις 10.30. Για μένα είναι μια σημαντική χρονιά, διότι είναι μια χρονιά στην οποία λήγει το συμβόλαιό μου. Θέλω να διατηρήσω τα κεκτημένα του Happy Day και, αν μπορώ, να ανεβάσω τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Η τηλεόραση δεν είναι αυτοσκοπός. Θα παραμείνω σε αυτή τη δουλειά όσο κάνω πράγματα που θα αρέσουν σε εμένα, τον κόσμο και θα πηγαίνουν καλά. Στις φάσεις της καριέρας μου που βρέθηκα εκτός τηλεόρασης πείσμωσα και έκανα άλλα πράγματα, όπως ραδιόφωνο, blog, συγγραφή βιβλίων. Δεν είμαι από τους δημοσιογράφους που τους προσδιορίζει αποκλειστικά η τηλεόραση».

«Θα ήθελα να έχω χρόνο να απολαμβάνω τα μικρά και όμορφα της καθημερινότητας»

Η νέα τηλεοπτική σεζόν έχει πολλές παραγωγές αλλά και μια δυνατή prime time ζώνη σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, ένα γεγονός που τη βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. «Όντως. Φέτος, όλα τα κανάλια κατεβαίνουν με δυνατά προγράμματα στην prime time ζώνη. Είναι η πρώτη χρονιά μετά τα μνημόνια που γίνονται πολλά πράγματα και όλοι οι μονομάχοι έχουν ένα δυνατό prime time. Μοιραία, θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Το θέμα είναι το πώς θα το διαχειριστούν οι ηττημένοι ώστε να μην κοπούν προγράμματα στη μέση της σεζόν και μείνουν άνθρωποι χωρίς δουλειά. Έχω μεγάλη αγωνία να δω πώς θα κάτσει η μπίλια στη βραδινή ζώνη. Ακόμα και στη δική μας ζώνη, παρακολουθώ τι παίζουν οι απέναντι και οι συνεργάτες μου κρατούν τη ροή, αλλά και τα ενδιαφέροντα θέματα που παίζουν οι εκπομπές που βρίσκονται ταυτόχρονα με εμάς στον αέρα. Ως άνθρωπος, έχω μια λογική που ακολουθώ όσα χρόνια βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο: Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν φοβάμαι κανέναν. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί και απευθύνεται στον κόσμο που θέλει. Πιστεύω πως υπάρχει χώρος για όλους. Μακάρι να πηγαίνουν όλοι καλά και εμείς λίγο καλύτερα», λέει με το γνωστό της χιούμορ.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην τη ρωτήσω για την τηλεοπτική επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ, αλλά και την ένταξη δύο δικών της ανθρώπων στην ομάδα του. «Ο Γιώργος Λιάγκας κάνει ένα νέο ξεκίνημα με δυο ανθρώπους που είχα για πολλά χρόνια στο πλευρό μου. Το μόνο που θα μπορούσα να ευχηθώ είναι “καλή επιτυχία” γιατί αγαπώ ιδιαίτερα τόσο τον Δημήτρη Παπανώτα όσο και την Ελένη Τσολάκη».

Η νέα χρονιά βρίσκεται προ των πυλών. Το ξυπνητήρι θα χτυπάει ξανά στις 6.00 το πρωί. Ωστόσο, η δική της ευχή παραμένει η ίδια με πέρσι και πρόπερσι. «Θα ήθελα να έχω τον χρόνο και το ξεκούραστο μυαλό να απολαμβάνω τα μικρά και όμορφα που η ρουτίνα της καθημερινότητας μας κάνει να τρέχουμε να προλάβουμε όλα τα άλλα και να ξεχνάμε αυτές τις μικρές και πανέμορφες στιγμές, όπως μια ζωγραφιά που θα μου φέρουν οι κόρες μου και μια ζεστή αγκαλιά που θα μου κάνει ο γιος μου».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People

Keywords
αλλαγη ωρας 2013, happy, people, music, life, alpha, καλοκαιρι, ειλικρίνεια, συγκεκριμένο, full, time, νέα, πήχη, blog, ρωτήσω, ξυπνητήρι, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, εφραιμ, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, νεος παπας, η ζωη, ξανα, ελενη, δυνατα, μια ζωγραφια, το θεμα, γαμος, δουλεια, θεμα, καθημερινη, μητερα, μωρα, μωρο, προγραμμα, ραδιοφωνο, τηλεοραση, ψεματα, ωρα, alpha, blog, music, people, time, αγαπη, αγκαλια, αγωνια, αδυναμια, ανθρωπος, απιστευτο, αυρα, αψογη, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γαλα, γεγονος, γινει, γινονται, γιωργος λιαγκας, δευτερα, διαστημα, δυναμη, δικη, δειχνει, δοξα, δοξα τω θεω, δωσει, εγινε, ευκολο, ευτυχια, ειλικρίνεια, υπαρχει, ενδιαφεροντα, ενημερωση, εννοια, εξελιξη, εξι, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ερχονται, ετων, ζευγαρια, ζεστη, ζωη, ζωνη, ζωγραφια, ιδια, η δικη, θεος, καμερες, καψουρα, κειμενο, λιαγκας, λογο, μαμα, ματια, μικρο, μπαταριες, μπανιο, μπορεις, μαρια, μυαλο, ξεκινημα, ξυπνητήρι, ομαδα, παντα, οικογενεια, οκτω, ομορφη, ονομα, παιδια, παθος, πεθερα, πεμπτη, ροη, προγραμματα, πρωινο, πρωι, ραντεβου, ρωτήσω, σεζον, σελιδες, σιγουρη, συγκεκριμένο, συνεχεια, σπιτι, στα ακρα, σχολειο, τουρτα, τρια, φυσικο, φορα, χιουμορ, χρηστος, χρονος, ιωαννης, ομορφα, ωρες, απο δευτερα, δημητρης, δικαιωμα, δουλειες, εκπομπες, ετοιμη, φιλοι, full, happy, ιδιαιτερα, κοπελα, κορες, κρεβατι, κωστας φραγκολιας, κωστας, life, μπροστα, πήχη, πιστεψε με, πληροφοριες, της παρεας, θελω να, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα