Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στην Ισπανία – Άντρας σκότωσε γυναίκα, κουνιάδα και πεθερά μπροστά στα παιδιά του

17:47 17/9/2019 - Πηγή: People

Σε αυτούς τους 9 μήνες του 2019 έχουν καταγραφεί 41 δολοφονίες γυναικών από τους συζύγους τους ή πρώην συζύγους τους στην Ισπανία. Την περσινή χρονιά ο αριθμός αυτός ήταν 48. Αυτό όμως που συνέβη στη Γαλικία ξεφεύγει κι απ΄αυτή την τραγική στατιστική. Ένας άντρας πυροβόλησε τη γυναίκα, την κουνιάδα και την πεθερά του…μπροστά στα δύο παιδιά του.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στην περιφέρεια της Γαλικίας, στην πόλη Βάλχα που βρίσκεται βορειοδυτικά.

Όπως ανέφερε ο Χαβέρ Λοσάδα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γαλικίας, ο 44χρονος άνδρας διέπραξε τις τρεις δολοφονίες την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία του διαζυγίου του. Τα δύο παιδιά του 4 και 7 ετών ήταν παρόντα στη δολοφονία της μητέρας τους.

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ έγραψε στο Twitter για το συμβάν: «Φοβερό. Τρεις γυναίκες της ίδιας οικογένειας δολοφονήθηκαν (…), θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Δεν θα σταματήσουμε προτού βάλουμε τέλος στον εγκληματικό σωβινισμό που σφαγιάζει τις γυναίκες».

Στη Γαλικία κυρίως, αλλά και συνολικά στην Ισπανία υπάρχει μείζον ζήτημα ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο δεν μειώθηκε ούτε μετά το νόμο του 2004 που αυστηροποιούσε τις ποινές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκαρισμένη, Ισπανία – Άντρας,sokarismeni, ispania – antras