Σμαράγδα Λιάτσικου: Η κορυφαία των φετινών Πανελλήνιων μπήκε στην Ιατρική στα 47 της και είναι εργαζόμενη μητέρα με 2 παιδιά

15:52 29/6/2019 - Πηγή: People

Στην ιδιωτική κλινική του Βόλου όπου και εργάζεται ως νοσηλεύτρια μέχρι σήμερα, οι συνάδελφοι της της κρατούσαν το βιβλίο για να τους πει μάθημα. Η Σμαράγδα Λιάτσικου, ετών 47, μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, εργαζόμενη, αλλά και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει το όνειρό της να γίνει γιατρός.

Δεν είχε καμία σημασία που η ζωή τα έφερε αλλιώς. Όταν κατάφερε πριν από 3 χρόνια να δει τα παιδιά της να παίρνουν τον δρόμο τους, εκείνη βρέθηκε στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και χωρίς καθόλου φροντιστήριο

άρχισε να δίνει τον δικό της αγώνα για να μπει στην Ιατρική.

Χθες, έμαθε ότι είναι η κορυφαία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί, αλλά συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, με 19.435 μόρια. Ήταν το όνειρό της είπε και χθες το έβλεπε να παίρνει σάρκα και οστά. Έκλαιγε από χαρά, είπε, μην μπορώντας να πιστέψει ότι το όνομα της βρισκόταν στον πίνακα με τους εισακτέους και μάλιστα με τέτοια βαθμολογία.

«Έχω παράλληλα την ευθύνη για την οικογένειά μου, αλλά και για τον σύλλογό μου, αφού είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της Δομής Ισότητας του Ε.Κ.Β.», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η 47χρονη εργάζεται ως βοηθός νοσηλεύτρια σε ιδιωτική κλινική της πόλης και όπως η ίδια αποκάλυψε, από τη μέρα που ξεκίνησε να διαβάζει, απλώς δεν σταμάτησε.

«Όταν είδα τα αποτελέσματα έκλαιγα δύο ώρες! Διάβαζα συνέχεια και παντού. Οι συνάδελφοί μου στην κλινική μου κρατούσαν το βιβλίο για να τους πω μάθημα. Η συγκίνηση αυτή τη στιγμή είναι τεράστια», ήταν η πρώτη δήλωσή της στο magnesianews η 47χρονη αριστούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα