Σε μπελάδες η Κέιτι Πέρι – Πρόστιμο 550.000 δολαρίων για κλοπή τραγουδιού από γνωστό ράπερ

18:24 2/8/2019 - Πηγή: People

Βαρύ πρόστιμο στην Κέιτι Πέρι επέβαλε το δικαστήριο. Η ποπ τραγουδίστρια καλείται να καταβάλει το ποσό των 550.000 δολαρίων στον μουσικό χριστιανικής ραπ Flame.

Ο λόγος είναι πως ένα τραγούδι της, φαίνεται πως είναι «αντιγραφή», του δικού του με τίτλο «Joyful Noise». Ο Flame, που γράφει και ερμηνεύει ραπ και γκόσπελ κομμάτια, είχε υποβάλει μήνυση κατά της Πέρι και της δισκογραφικής της εταιρείας. Η υπόθεση έχει ξεκινήσει

από το 2013, όμως πριν μία εβδομάδα οι αρχές πήραν την οριστική απόφαση.

Αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε τον ράπερ, κρίνοντας την ποπ τραγουδίστρια, τους παραγωγούς και τους στιχουργούς που εμπλέκονται στην δημιουργία του κομματιού, ένοχους για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να λάβει ο Flame αγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του θα καταβληθεί, βάσει της απόφασης του δικαστηρίου, από τη δισκογραφική εταιρεία της Πέρι, την Capitol Records.

«Τα άτομα που εμπλέκονται στη δημιουργία του «Dark Horse» θεωρούν τη συγκεκριμένη απόφαση παρωδία της δικαιοσύνης» δήλωσε η δικηγόρος της Κέιτι Πέρι.

Η νομική ομάδα της ποπ σταρ προτίθεται να ασκήσει έφεση, σύμφωνα με το BBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που είχε ζητήσει ο ράπερ μέσω των δικηγόρων του για την αντιγραφή του κομματιού του, ανερχόταν στα 20 εκατ. δολάρια. Δικηγόροι της Capitol Records ισχυρίστηκαν ωστόσο ότι, παρόλο που η εταιρεία κέρδισε επίσημα 31 εκατ. δολάρια από το Dark Horse, μετά την αφαίρεση του κόστους τα καθαρά κέρδη ανέρχονταν μόλις σε $630.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα