Σάλος με μια φωτογραφία του Τζάστιν Τριντό που τον δείχνει βαμμένο μαύρο σε πάρτι μασκέ

10:41 19/9/2019 - Πηγή: People

Το 2001, όταν ο Τζάστιν Τριντό ήταν 29 ετών και γιος του τότε πρωθυπουργού Πιέρ Τριντό, δούλευε ως καθηγητής σε ένα σχολείο. Σε ένα αποκριάτικο πάρτι που είχε γίνει τότε με θέμα Νύχτες Αραβικές, ο νεαρός Τριντό θέλησε να ντυθεί Αλαντίν.

Για να πετύχει την αμφίεση, είχε βάλει κελεμπία και τουρμπάνι και είχε βάψει μαύρο το πρόσωπό του. Σε μια εποχή που δεν υπήρχε η ευαισθητοποίηση του σήμερα, η κίνησή του δεν κρίθηκε ως ανάρμοστη.

Σήμερα όμως, που υπάρχει μια περισσότερη συνείδηση κι ίσως λίγη παραπάνω ευθιξία, όλα τα μέσα τον κατακεραυνώνουν γι΄αυτό. Στο yearbook που έχει στην κατοχή του ένας από τους τότε μαθητές του ιδιωτικού σχολείου West Point Grey Academy, ο Τζάστιν Τριντό απεικονίζεται σε μια από τις φωτογραφίες ανάμεσα σε τρεις κυρίες. Ήταν άλλωστε ένα πάρτι που έκαναν ο σύλλογος γονέων με τα μέλη του σχολείου.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία μεταβιβάστηκε από τον Μάικλ Άνταμσον στο περιοδικό Time κι εκείνο δημοσίευσε τη φωτογραφία.

Μετά απ΄όλο αυτόν το σάλο που ξέσπασε, ο ηγέτης του Καναδά έκανε δημόσια δήλωση μετάνοιας, η οποία δεν ικανοποίησε όλους, αφού υπήρξαν φωνές που ζητούσαν μέχρι και την παραίτησή του. Μάλιστα, ομολόγησε κι ότι εκτός απ΄αυτό, όταν ήταν στο λύκειο είχε ντυθεί Χάρι Μπελαφόντε και τραγούδησε το Banana Song του ακτιβιστή καλλιτέχνη.

«Δεν έπρεπε να το έχω κάνει αυτό. Έπρεπε να γνωρίζω καλύτερα τι κάνω και γι΄αυτό ζητάω συγγνώμη. Ναι, η φωτογραφία είναι ρατσιστική. Τότε δεν την έκρινα ως τέτοια, αλλά τώρα γνωρίζουμε καλύτερα. Μετανιώνω βαθύτατα που το έκανα αυτό».

Δείτε την επίμαχη φωτογραφία εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα