Σάλμα Χάγιεκ: Πώς «σκότωσε» την καριέρα του Γουάινστιν με λίγες λέξεις

15:50 9/8/2019 - Πηγή: People

Αμερικανίδα, μεξικανικής καταγωγής, ταλαντούχα, πανέμορφη, ακτιβίστρια, ατρόμητη: η Σάλμα Χάγιεκ μόλις έκανε την κίνησή της αποκαλύπτοντας ότι η ίδια συνέταξε το άρθρο στην εφημερίδα New York Times για τον Χάρβι Γουάινστιν, με τίτλο «Ο Χάρβεϊ είναι δικό μου τέρας, επίσης».

Ο λόγος για το άρθρο που απέσπασε βραβείο Πούλιτζερ και άλλαξε την εικόνα που μέχρι χθες είχαμε για τους κινηματογραφικούς παραγωγούς και τον καθόλου ειδυλλιακό χώρο της κινηματογραφικής

βιομηχανίας.

Γιατί όταν η σούπερ σταρ αποφάσιζε να γράψει για τη δική της εμπειρία από τη συνεργασία της με τον παραγωγό του Χόλιγουντ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση γυναικών, κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτή θα είναι η αρχή του τέλους του, τόσο του προσωπικού του, όσο της καριέρας του στο παγκόσμιο σινεμά.

Και σίγουρα κανείς δεν φανταζόταν ότι το άρθρο με τίτλο «Harvey Weinstein Is My Monster Too», στο οποίο η ηθοποιός αποκάλυπτε τον τρόπο με τον οποίο ο Γουάινστιν την παρενοχλούσε σεξουαλικά για χρόνια, θα ήταν ένας από τους λόγους που η εφημερίδα New York Times θα κέρδιζε ακόμη ένα βραβείο Πούλιτζερ, για να προσθέσει στην τεράστια συλλογή της.

«Ήμουν έτοιμη για τρομερές αντιδράσεις, μετά όμως κάτι ακόμη πιο αναπάντεχο συνέβη: κόσμος τηλεφωνούσε και μου ζητούσε να πω το όνομα του συντάκτη που έγραψε το άρθρο», αποκάλυψε η Χάγιεκ με συνέντευξή της στη Vogue.

Κάθε φορά απαντούσε το ίδιο, ότι δηλαδή το έγραψε μόνη της, λέξη προς λέξη. Όπως μάλιστα εξηγεί στην αρχή εξοργίστηκε που ενώ αποφάσισε να μιλήσει, κανείς δεν πίστευε ότι είναι δικό της στόρι. Ως γνωστόν, άλλωστε, η Χάγιεκ είναι δυσλεκτική και το να πάρει θάρρος και να γράψει κάτι τέτοιο ήταν πραγματικός άθλος, όπως εξηγεί. Μετά, όμως, ακριβώς αυτό το κείμενο, το δικό της, ήταν που της χάρισε τεράστια αυτοπεποίθηση, που πρακτικά την απελευθέρωσε απ’ ό,τι είχε ζήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η 52χρονη ηθοποιός είναι εδώ και χρόνια σύζυγος του Γάλλου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Φρανσουά Ανρί Πινό και είχε ξεκινήσει την καριέρα της παίζοντας σε τηλεοπτικές σειρές της χώρας της, όταν πια αποφάσισε να εγκαταλείψει το Μεξικό το 1991 και να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλιγουντ, χωρίς όμως, πραγματικά να γνωρίζει τι της επεφύλασσε η μοίρα, εκτός από τη δόξα…

Με πληροφορίες από τη Vogue.com

Keywords
Τυχαία Θέματα