Πυροσβέστες έβγαζαν σέλφι για την Πρωτοχρονιά μπροστά σε φλεγόμενο σπίτι και την ανάρτησαν κιόλας

18:04 3/1/2020 - Πηγή: People

Εδώ και δύο μήνες η Αυστραλία φλέγεται. Οι πυροσβέστες δίνουν τη ζωή τους, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 18, τα νεκρά ζώα είναι δεκάδες χιλιάδες και οι εκτάσεις που κάηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια εκτάρια. Πριν λίγους μήνες φλεγόταν ο Αμαζόνιος. Στα μέσα καλοκαιριού υπήρχαν εστίες φωτιάς στην Καλιφόρνια. Οι πυροσβέστες κι εκεί έδιναν τη μάχη τους και τουλάχιστον έπαιρναν την ικανοποίηση της αναγνώρισης από τους πολίτες.

Με κάποιους πυροσβέστες στο Ντιτρόιτ όμως τα

πράγματα πήραν άλλη τροπή. Την ώρα που ένα σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες και η φωτιά δεν φαινόταν να είναι καθόλου υπό έλεγχο, μια ομάδα πυροσβεστών θεώρησε λογικό να σταματήσει την προσπάθεια κατάσβεσης και να βγάλει μια selfie για να ευχηθεί καλή χρονιά. Δηλαδή όχι μόνο έβγαλαν τη φωτογραφία, αλλά την ανάρτησαν και στα social media με σχόλιο «η ομάδα κάνει ένα διάλειμμα για να βγάλει μια selfie για την Πρωτοχρονιά».

Φυσικά η κίνησή τους αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με το Τμήμα Πυρόσβεσης του Ντιτρόιτ να ξεκινάει εσωτερική έρευνα για να αποδώσει ποινές. Οι ίδιοι δικαιολογήθηκαν ότι η selfie έγινε για να τιμήσουν ένα μέλος τους που έβγαινε στη σύνταξη, ενώ τα σπίτια που φλέγονταν ήταν άδεια από ανθρώπους. Εύλογα η συμπεριφορά τους χαρακτηρίστηκε ανήθικη και αντιεπαγγελματική και εξόργισε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού Ντιόντε Χιγκινμπόθαμ, η οικογένεια του οποίου έχει αυτό το σπίτι εδώ και μισό αιώνα.

«Απλώς το άφησαν να καεί συθέμελα. 18 άνθρωποι και δεν έκαναν τίποτα για να το σώσουν. Πρέπει όλοι να απολυθούν» είπε στη New York Post ο 21χρονος που διέψευσε τον ισχυρισμό ότι το κτήριο ήταν εγκαταλελειμμένο από καιρό, αφού έμενε εκεί με την 70χρονη γιαγιά του που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα