Πρίγκιπας Ανδρέας: Η συνέντευξη για τον Επστάιν του γύρισε μπούμερανγκ – Η στάση της Βασίλισσας Ελισάβετ και των μελών της βασιλικής οικογένειας

14:39 20/11/2019 - Πηγή: People

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρίγκιπας Ανδρέας στην εκπομπή  Newsnight του BBC στην οποία μίλησε για πρώτη φορά για τη σχέση του με τον Τζέφρι Επστάιν και τις κατηγορίες για σεξ με ανήλικη, έχει προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις απ’ αυτές που είχε σκοπό να κατευνάσει.

Πρίγκιπας Ανδρέας: Αρνείται ότι συνευρέθη σεξουαλικά με ανήλικη – «Δεν θυμάμαι να έχω βγάλει φωτογραφία μαζί της»

Τα μίντια τη χαρακτηρίζουν ως μία από τις «χειρότερες κινήσεις δημοσίων σχέσεων που έγινε ποτέ!» (Times), ενώ ο πρώην βασιλικός

ανταποκριτής του BBC, Peter Hunt, καλεί δημοσίως τον Πρίγκιπα Κάρολο να απομακρύνει τον αδελφό του από τα βασιλικά του καθήκοντα. Την ίδια στιγμή η συνέντευξη γινόταν trend στo Twitter, με σχόλια που τη χαρακτήριζαν «ατύχημα» και «ναυάγιο», ενώ την έντονη κριτική ακολούθησαν οι αποφάσεις για την απόσυρση χορηγιών για την πρωτοβουλία Pitch@Palace που ο Πρίγκιπας ξεκίνησε με σκοπό την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων.

Η κόρη του Ανδρέα, Πριγκίπισσα Βεατρίκη, σύμφωνα με πηγές «ανησυχεί» για το πώς το σκάνδαλο Επστέιν στο οποίο εμπλέκεται ο πατέρας της μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Anti-Slavery Collective, στον οποίο είναι συνιδρύτρια. Ωστόσο, τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Ευγενία, αλλά και η μητέρα τους και πρώην σύζυγος του Πρίγκιπας, Σάρα Φέργκιουσον, παραμένουν ενωμένες και στηρίζουν τον Δούκα του Υόρκης, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με τις πηγές, θέλει η οικογένεια να μείνει στο πλευρό του.

Κι ενώ η συνέντευξη λέγεται ότι προκαλέσει τριγμούς στα μέλη της οικογένειας (με τον Πρίγκιπα Κάρολο να φημολογείται ότι είναι έξαλλος, μιας και αυτή συνέπεσε  χρονικά και υποσκίασε την περιοδεία του στη Νέα Ζηλανδία), πηγές αναφέρουν στο Vanity Fair ότι ο Πρίγκιπας Ανδρέας έχει την στήριξη του αδελφού του, κι όλης της οικογένειας.

Όπως εξάλλου αναφέρει η βιογράφος της Βασίλισσας, Sarah Gristewood, «η Βασίλισσα σε στιγμές κρίσεων θέλει η οικογένεια να είναι ενωμένη». Αν και παραμένει άγνωστο αν η Βασίλισσα παρακολούθησε τη συνέντευξη, ωστόσο έγινε γνωστό από τον γιο της ότι πήρε την έγκρισή της για να μιλήσει δημοσίως. Όταν, μάλιστα, έγιναν γνωστά τα νέα για τον Επστάιν, και οι κατηγορίες ότι ο Πρίγκιπας έκανε σεξ με την 17χρονη Βιρτζίνια Ρόμπερτς, εκείνος ήταν μαζί με τη Βασίλισσα στο Μπαλμόραλ και της μίλησε για τις κατηγορίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, τις είπε ό,τι δήλωσε και δημοσίως και αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Ως μητέρα του, τον πίστεψε και τον πιστεύει ακόμα», δήλωσε η πηγή.

Όπως σχολιάει ο βετεράνος βασιλικός ανταποκριτής της Daily Mail, Richard Kay, «Όταν η αξιοπιστία της βασιλικής οικογένειας βρίσκεται σε κρίση, η στρατηγική της είναι να παραμένουν τα μέλη της ενωμένα. Και η φυσική τους ροπή είναι να πιστεύουν ο ένας τον άλλο. Αν ο Πρίγκιπας Ανδρέας τους είπε ότι είναι αθώος, τον πιστεύουν».

Στο μεταξύ, υπάρχουν πληοροφορίες ότι ο Δούκας της Υόρκης σκέφτεται να προχωρήσει και σε δεύτερη συνέντευξη, ωστόσο το Παλάτι δεν έχει γνώση κάτι τέτοιου. «Υπάρχουν φήμες ότι ο Ανδρέας θέλει να δώσει κι άλλη συνέντευξη, θέλει να κάνει πιο ξεκάθαρα πράγματα που δεν είπε. Αισθάνεται ότι δεν άδραξε καλά την ευκαιρία που του δόθηκε με το Newsnight», αναφέρει πηγή.

Όμως, αυτό φαίνεται πως δεν θα συμβεί σύντομα, καθώς η Βασίλισσα αν και έδωσε την έγκρισή της γι’ αυτή τη συνέντευξη, δεν σκοπεύει να δώσει ξανά έγκριση για συνέντευξη δεδομένου και της αρνητικής κριτικής που συγκέντρωσε αυτή. Όχι, τουλάχιστον μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο. Εξάλλου, η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις δεν έχουν λειτουργήσει θετικά για την εικόνα της βασιλικής οικογένειας: όταν ο Κάρολος παραχώρησε συνέντευξη στο Jonathan Dimbleby στον οποίο παραδέχτηκε την απιστία του στην Νταϊάνα, δέχτηκε περισσότερη κριτική, απ’ ό,τι κέρδισε τη συμπάθεια. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ , που επίσης είχε αρνητικό αντίκτυπο και αντί να καθυσηχάσει τα μίντια, πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων.

*Πηγή: Vanity Fair 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρίγκιπας Ανδρέας, Επστέιν, Βασίλισσας Ελισάβετ,prigkipas andreas, epstein, vasilissas elisavet