Πώς πρέπει να μιλάτε στα σκυλάκια σας σύμφωνα με την επιστήμη

21:09 20/5/2019 - Πηγή: People

Εάν έχετε σκυλάκι, σίγουρα τα «έλα αγόρι/κορίτσι μου» και άλλα συναφή, είναι στην καθημερινότητά σας. Τι είναι όμως σωστό να χρησιμοποιείτε σε ότι έχει να κάνει με το κατοικίδιό σας; Η επιστήμη έχει τις απαντήσεις για όλους εκεί έξω…

Ορισμένες φορές μπορεί να νιώσετε χαζοί ή ντροπιαστικά όταν μιλάτε στο σκυλάκι σας. Δεν θα έπρεπε! Το να μιλάτε στο κατοικίδιό σας, σαν να ήταν άνθρωπος έιναι δείγμα ευφυΐας.

Ακόμη και αν έχετε επιχειρήσει να το σταματήσετε, θα φαντάζει πολύ δύσκολο. Ο λόγος είναι υπαρκτός. Μελέτη του 2017, που πραγματοποιήθηκε σε 30 γυναίκες, έδειξε πως τείνουν

να μιλούν πιο… μωρουδιακά στα σκυλάκια.

Κι όμως με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανότερα να μας κατανοήσουν περισσότερο! Έχετε προσέξει πως όσο περισσότερο μιλάτε στα σκυλιά σας τόσο περισσότερο σας προσέχουν; Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με άλλα κατοικίδια.

Μία ακόμη μελέτη του 2018 αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο του Emory, έδειξε πως τα σκυλιά είναι πιθανότερο να μας ακούνε και να ανταποκρίνονται με την ελπίδα να μας χαροποιήσουν ή να πάρουν κάποια λιχουδιά.

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με επιπλέον έρευνες και μελέτες οφείλετε να τους μιλάτε με λέξεις που θα μάθουν, όπως «βόλτα», «φαγητό» και πάντα κρατώντας το ύφος σας ανάλογο του νοήματος της φράσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα