Πώς να είσαι ηγέτης: η Anna Wintour παραδίδει online μαθήματα leadership και εντυπωσιάζει

16:36 8/9/2019 - Πηγή: People

Δεν είναι δα και σπουδαίο πράγμα να παριστάνεις τον αρχηγό. Όλοι αρχηγοί θέλουν να γίνουν ή τουλάχιστον πολλοί. Αν, όμως, πρέπει να μάθεις πώς να ηγείσαι σωστά, αποτελεσματικά, η Anna Wintour, η ιέρεια της αμερικανικής Vogue, η γυναίκα που έγινε μυθιστόρημα και μετά ταινία με τις θρυλικές παραξενιές της, πλέον παραδίδει μαθήματα.

Δεν πρόκειται περί αστείου. Η «σιδηρά κυρία» των εκδόσεων Conde Nast προσχώρησε και επισήμως στην διαδικτυακή πλατφόρμα υψηλής ποιότητας σεμιναρίων MasterClass για να

μεταλαμπαδεύσει λίγη από τη γνώση της στην ηγεσία ομάδων στους νεότερους.

«Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν ποια πραγματικά είμαι και πώς προσεγγίζω τη δουλειά μου. Αυτό είναι ένα μάθημα για όσους θέλουν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο διοικώ την ομάδα μου, τις εμπειρίες που έκαναν εμένα έναν αποτελεσματικό ηγέτη», ακούγεται να λέει η ίδια σ’ ένα βίντεο που τη δείχνει με το γνωστό αυστηρό στυλ της να περιδιαβαίνει στους διαδρόμους του εκδοτικού κολοσσού του οποίου ηγείται, συντονίζοντας, παρατηρώντας, εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας πρότζεκτ.


«Χρειάζεσαι κάποιον να σε ωθεί μπροστά, όχι να σε κρατά πίσω. Το πιο σημαντικό είναι να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους σου, να τους εμπιστεύεσαι και να θυμάσαι ότι είσαι τίποτα. Είσαι ένα τίποτα, χωρίς μια δυνατή ομάδα να σε στηρίζει», λέει και συνεχίζει: «Είναι επίσης σημαντικό η ομάδα σου να απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν φοβούνται να διαφωνήσουν μαζί σου, επειδή είσαι ο επικεφαλής της ομάδας και ακόμη πιο σημαντικό το να ξέρεις να ακούς».

Στον κοσμο των εκδόσεων, αλλά και του παγκόσμιου μάρκετινγ, η προσχώρηση της Wintour σ’ αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα θεωρείται μεγάλη υπόθεση, καθώς η ίδια εκτός από επικεφαλής του κραταιού περιοδικού μόδας είναι και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ομίλου που το εκδίδει, ένας άνθρωπος που έχει επιβιώσει σε εξαιρετικά πιεστικές καταστάσεις και οδυνηρό ανταγωνισμό, οπότε θεωρείται και από τους λίγους που μπορούν να έχουν όχι απλώς άποψη, αλλά φιλοσοφία ολόκληρη πίσω από τι πραγματικά κάνει κάποιον αποτελεσματικό και ανθεκτικό ηγέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα