Η επιστροφή της Σινέντ Ο’ Κόνορ συγκίνησε, αλλά και προβλημάτισε την κοινή γνώμη

15:15 8/9/2019 - Πηγή: People

Στην εκπομπή «Late Late Show» έκανε μετά από καιρό την εμφάνισή της η Σινέντ Ο’ Κόνορ, χαρίζοντας δηλώσεις που μοιραία συγκίνησαν -παρά το αμφιλεγόμενο του περιεχομένου τους-, αλλά και δύο ερμηνείες που απέδειξαν ότι το μετάλλο της φωνής και το προσωπικό της πάθος ως τραγουδίστριας δεν έχουν χαθεί, παρά τα αμέτρητα προβλήματα της τα τελευταία χρόνια.

Το «Rainy Night in Soho» και το «Nothing Compares 2U», το τραγούδι που στην αρχή της καριέρας της της εμπιστεύθηκε ο Prince ήταν οι κορυφαίες στιγμές αυτής της

σπάνιας τηλεοπτικής της εμφάνισης, υπήρξαν όμως και οι εξομολογητικές στιγμές της που προβλημάτισαν, καθώς η Ο’ Κόνορ εμφανίστηκε στην εκπομπή με χιτζάμπ.


Όπως εξήγησε, μιλώντας πλέον χωρίς αναστολές για τη μουσουλμανική της πίστη, η ιρλανδή τόνισε πώς ένιωσε ότι βρίσκεται «στο σπίτι» της, όταν πρωτοδιάβασε το Κοράνι. Επιστρέφοντας στα live, μετά από πέντε χρόνια αποχής και με άπειρες άβολες καταστάσεις να σπιλώνουν το όνομά της στα ΜΜΕ, αλλά και στα social media, η ίδια εξήγησε ότι φοράει το χιτζάμπ για να μιλάει κι αυτό εκ μέρους της σε ό,τι αφορά τις νέες θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

«Είμαι 52 ετών. Μεγάλωσα σε μια Ιρλανδία πολύ διαφορετική από αυτήν που υπάρχει τώρα, σε μια θρησκευτικά καταπιεσμένη χώρα. Και όλοι ήταν δυστυχισμένοι. Κανείς δεν έπαιρνε καμία χαρά από το Θεό», ήταν κάποια από τα λόγια της.

Όταν ρωτήθηκε για το αν συζητά καθόλου την επιστροφή της στη μουσική βιομηχανία, καθώς ξεκινά μια σειρά περιορισμένων περιοδειών στην Ιρλανδία, η απάντηση της, απολύτως διαυγής μετά από καιρό, ήταν ότι αγνοούσε αν τώρα πια και μετά απ’ όλα αυτά έχει πλέον κοινό που θα την ακολουθούσε στις μουσικές αναζητήσεις της.

«Για πολλά χρόνια δούλεψα απίστευτα σκληρά, είχε «καεί». Έτσι, αυτό που θα κάνω τώρα, ναι,  είναι κάτι σαν επιστροφή. Πίστευα ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πια για το τι κάνω μουσικά. Νόμιζα ότι κανείς δεν θα αγόραζε εισιτήρια και ότι δεν θα έκανα ξανά συναυλία», εξήγησε η τραγουδίστρια.

Ας σημειωθεί ότι το διαδίκτυο, τα ΜΜΕ, αλλά και οι χρήστες των social media υποδέχθηκαν με θέρμη αυτήν την σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση της ιρλανδής σούπερ σταρ, που μετά από καιρό φαίνεται να έχει βρει τον εαυτό της και να έχει αντιμετωπίσει τους δαίμονες της, ωστόσο δεν έλειψαν και οι επισημάνσεις ότι η εμφάνιση με χιτζάμπ σίγουρα «ενοχλεί» τον δυτικό κόσμο, ειδικά μετά από τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν ζήσει οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα